Trafik havadan denetlendi

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, trafik düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla karayollarını havadan denetledi. Denetlemeler sırasında kurallara uymayan 18 araç sürücüsüne 10 bin 474 lira Trafik İdari Para Cezası uygulanırken, aranan bir kişi yakalandı, bir araç da trafikten men edildi Afyonkarahisar-Eskişehir kara yolunda helikopterle ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araçları tespit eden [&hellip]

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, trafik düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla karayollarını havadan denetledi. Denetlemeler sırasında kurallara uymayan 18 araç sürücüsüne 10 bin 474 lira Trafik İdari Para Cezası uygulanırken, aranan bir kişi yakalandı, bir araç da trafikten men edildi

Afyonkarahisar-Eskişehir kara yolunda helikopterle ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araçları tespit eden ekipler, uygulama noktalarına bildirdi. Belirlenen kontrol noktalarında durdurulan araçların, jandarma arama köpeği yardımıyla araması yapıldı.
Jandarma birimlerinin trafik denetlemelerinde etkinliğin arttırılması amacıyla il genelindeki uygulamaları karadan sürerken, Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunda da helikopterle havadan denetim gerçekleştirildi.
Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi kural ihlali yapan araçları havadan tespit eden ekipler, bu araçları uygulama noktalarına bildirdi. Kontrol noktasındaki güvenlik güçleri kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uyguladı.
Gerçekleşen uygulamada kurallara uymayan 18 araç sürücüsüne 10 bin 474 lira Trafik İdari Para Cezası uygulanırken, 1 aranan şahıs yakalandı, 1araç da trafikten men edildi.
Ayrıca son zamanlarda meydana gelen otobüs kazalarının önlenmesine yönelik olarak da aynı zamanda kontrol noktasına giren otobüsler de denetlenirken, bu esnada Jandarma Trafik Timleri’nde görevli personel tarafından otobüs yolculuklarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve emniyet kemeri kullanımı konusunda otobüs şoförü ve yolculara bilgilendirmeler de gerçekleşti.
Hava denetimine, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Gülten ve Trafik Şube Müdürü Kıdemli Başçavuş Ali Gören ve diğer yetkililer de katıldı.
Yetkililer, trafik ve asayiş hizmetlerinin kalitesinin ve etkinliğinin arttırılması için bu tür hava destekli denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme