• Haberler
  • Genel
  • Trafik ağacı, yaşken eğiliyor – Kocatepe Gazetesi

Trafik ağacı, yaşken eğiliyor – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verileceğini belirtti İl Emniyeti Müdürü Mustafa Uçkan, 'Ailemin ve Ülkemin Polisiyim' projesinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini söyledi. Uçkan, 'Trafik konusunda ülkemizde eğitim ve öğretim faaliyetleri her yaştan birey için yapılmakla birlikte ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın eğitilmesi de önemsenmektedir. Akan trafik [&hellip]

Trafik ağacı, yaşken eğiliyor

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verileceğini belirtti

İl Emniyeti Müdürü Mustafa Uçkan, “Ailemin ve Ülkemin Polisiyim” projesinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini söyledi. Uçkan, “Trafik konusunda ülkemizde eğitim ve öğretim faaliyetleri her yaştan birey için yapılmakla birlikte ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın eğitilmesi de önemsenmektedir. Akan trafik içerisinde meydana gelen kazalardan en çok etkilenen ve zarar gören ilköğretim öncesi ve ilköğretim seviyesindeki çocuklarımız olmaktadır. Bu çocuklarımızın akan trafik içerisindeki hareketlerinin nasıl olması gerektiği araç sürücülerinin davranışları ve araçların verebilecekleri zararlar konusunda bilinçlendirilmelidir” dedi.
4 BİN 500
ÖĞRENCİYE EĞİTİM
“Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” adlı projenin birçok ilde uygulandığını ve başarılı sonuçlarla karşılaşıldığını hatırlatan Uçkan, “2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılında da Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim isimli proje kapsamında il merkezinde bulunan 44 ilkokulunun 1’inci sınıflarında okuyan yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin tamamına eğitim verilmek üzere görev verilen Müdürlüğümüz kadrosunda bulunan tamamı yüksekokul mezunu amir ve memurlarımıza Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münevver Can Yaşar ve Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde İnal tarafından 03.01.2013 tarihinde ilkokul öğrencilerinin anlama ve kavrama seviyesine uygun sunum ve iletişim teknikleri konusunda eğitim verilmiş ve geçen dönem yapılan çalışmaların sonuçları değerlendirilmiş, yeni dönem için hazırlıklar yapılmıştır” diye konuştu.
GELECEK NESİLLERE YATIRIM
Uçkan, şöyle devam etti: “Proje kapsamında Müdürlüğümüz tarafından önümüzdeki günlerde başlanacak olan eğitime katılacak öğrencilere verilecek olan kimlik kartlarında kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrencilerin bilgileri ile 1’er fotoğrafı talep edilmiştir.
Proje kapmasında eğitim alan 1.sınıf öğrencilerine Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim Kimlik Kart’ları verilerek trafiğe ve çevresine daha duyarlı ve bilinçli bireyler olması amaçlanmaktadır. Bu bireyler 2023 ve daha sonrasının yetişkinleri olacağından yaptığımız proje çalışması geleceğin nesillerine yapılan bir yatırımdır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme