• Haberler
  • Siyaset
  • 'Trafiği rahatlatıcı önlemler yeterince alınmamaktadır'

'Trafiği rahatlatıcı önlemler yeterince alınmamaktadır'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantıları devam ediyor. Parti'nin il binasında yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yapılan zamlar, tüketime dayalı bir ekonomi ve Afyonkarahisar'da yaşanan trafik sorunu konularına değindi.'ZAMLAR KONTROLEDİLEMEMEKTEDİR'Zamların kontrol edilemediğine dikkat çeken Başkan İnkaya,'İlimizde ve ülkemizde en önemli sorunlarından birisi son günlerde adeta yağmur gibi yağan [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantıları devam ediyor. Parti’nin il binasında yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yapılan zamlar, tüketime dayalı bir ekonomi ve Afyonkarahisar’da yaşanan trafik sorunu konularına değindi.
“ZAMLAR KONTROL
EDİLEMEMEKTEDİR”
Zamların kontrol edilemediğine dikkat çeken Başkan İnkaya,“İlimizde ve ülkemizde en önemli sorunlarından birisi son günlerde adeta yağmur gibi yağan zamlar ve hayat pahalılığıdır. İlgili ve yetkililerce zabıta marifetiyle keyfi zam yapanların denetlenmesi istense de zamlar kontrol edilememektedir. Bazı ürünler bakkalda, pazarda denetleniyor gibi olsa da elektriğe, suya, doğalgaza, petrol ürünlerinden mazot, benzin v.b bilerek isteyerek zamlar yapılmaktadır. Göstermelik zabıta denetimleri ana ürünlere yapılan zamların yanında komik kalmaktadır. Zabıta da binlerce ürünün arasında hangisinin fiyatını denetleyeceğini bilememektedir. Kısacası vatandaşımız hayat pahalılığı karşısında susup sabretmektedir. Gururundan açık açık söylemese de AKP’ye oy verenlerde, verdiğine bin pişman olmuştur. Seçim öncesi verilen vaatler bol kepçe dağıtılan mutluluklar yerini karamsarlığa bırakmıştır” dedi.
“AKP’LİLER FAİZE KARŞI
 DEĞİL MİYDİNİZ?”
AK Partililerin iktidar öncesinde faize karşı olduklarını ve iktidara geldikten sonra faiz yediklerini, yemeye devam ettiklerini iddia eden Başkan İnkaya, “Faiz artmış, Euro, Dolar, armış, altın fiyatları artmış, kalkmışlar bizim suçumuz yok diyorlar. 16 yıldır ülkeyi sanki AKP yönetmiyor. Hem siz AKP’liler, faize karşı değil miydiniz? 2002’de iktidara gelmeden önce Türk Milleti’ni faizle alışveriş ediyor diye günahkar ilan etmiştiniz. Nasrettin Hoca’nın fıkrasındaki gibi şurasına değdi burasına değmedi diye faizi yediniz, yemeye de devam ediyorsunuz. AKP iktidar olunca faizin haramlığından bahseden de yok. İslam zamana uydurulmaz, kurallar açıktır. Zaman İslam’a uyar.” ifadesine yer verdi.
“TÜKETİME DAYALI
 ONLARCA MARKET AÇILDI”
Üretim yapılmadığını, tüketime dayalı bir onlarca market açıldığını söyleyen Başkan İnkaya, “Ayrıca eskiden dünyada kendi kendini doyurabilen bir ülke iken, tarlada hasat zamanında bazı meyve ve sebzelerin fiyatları içler acısıdır. İlimize 16 yıldır üretim yapan bir fabrika yapılmamıştır. Sadece tüketime dayalı onlarca market açılmıştır.” diye konuştu.
“TRAFİĞE KALICI
ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİDİR”
Trafiğe kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan İnkaya, “İlimizin önemli sorunlarından birisi de trafik sorunudur. Yıllardır artan trafik sorunu büyük şehirlerin trafiğini de mumla aratmaktadır. Yapımı devam eden alt geçit v.b inşaatların yan yollarına yönlendirilen trafik sık sık tıkanmaktadır. Daha fazla yan yollar trafiğe açılabileceği halde nemelazımcı bir anlayışla bu konulara kafa yorulmamaktadır. Vatandaşın işe giriş ve işten çıkış saatlerinde trafiği rahatlatıcı önlemler yeterince alınmamaktadır. Trafiğe kalıcı çözümler getirilmelidir.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme