• Haberler
  • Genel
  • TOSYÖV'den Türkçe Olimpiyatlarına destek – Kocatepe Gazetesi

TOSYÖV'den Türkçe Olimpiyatlarına destek – Kocatepe Gazetesi

TOSYÖV Afyonkarahisar destekleme derneği başkanı İhsan Beşer 'uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının Afyonkarahisar'da yapılması ilimizin tanıtımı için önemlidir.' dedi Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının Afyonkarahisar'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, organizasyonun Afyonkarahisar'ın tanıtımına olumlu katkı yapacağına [&hellip]

TOSYÖV’den Türkçe Olimpiyatlarına destek

TOSYÖV Afyonkarahisar destekleme derneği başkanı İhsan Beşer “uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının Afyonkarahisar’da yapılması ilimizin tanıtımı için önemlidir.” dedi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının Afyonkarahisar’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, organizasyonun Afyonkarahisar’ın tanıtımına olumlu katkı yapacağına inandığını bildirdi.
Beşer, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının Afyonkarahisar’da yapılacak olmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydederek, Türkiye’nin ses bayrağı olan Türkçe’nin bir dünya dili olması yolunda büyük katkılar sağlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir bölüm etkinliklerinin Afyonkarahisar’da yapılacak olmasının onur verici olduğunu belirtti.
10 yıla yakın bir süredir uluslararası çapta düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının Afyonkarahisar’da yapılmasının kente getirisinin olacağını ifade eden Beşer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Olimpiyatın ilimizde düzenlenecek etkinlikleri şehrimizin içte Türkiye’ye ve diğer ülkelere tanıtımı için kolay kolay elde edilemeyecek bir fırsattır. Bu tip projelerin yapılmasını TOSYÖV olarak her zaman desteklediğimizi net olarak ifade etmek isterim. Bu etkinliklerle kazanan kesinlikle Afyonkarahisar olacaktır. Türkiye’de pek çok STK’nın ve idarenin olimpiyatların bir kısmının kendi şehirlerinde yapmak için büyük çaba sarf ettiğini biliyorum. Bu noktada bu etkinliğin Afyonkarahisar’a gelmesinde emeği olan tüm kesimlere TOSYÖV olarak teşekkür ediyorum. Tarihin ve termalin başkenti olan Afyonkarahisar’ın şu an için en önemli gereksinimlerinden biri tanıtımdır. Olimpiyatlar da sadece ulusal anlamda değil ilimizin uluslararası anlamda tanıtımı için bulunmaz bir fırsattır. İlki 27 Haziran 2011’de düzenlenecek olan bu etkinliğin gelecek yıllarda da devam etmesi için Afyonkarahisar’ın tüm kesimlerinin aktif rol alması gerektiği inancındayım.
“Afyonkarahisar’ın tanıtımı
için bulunmaz fırsat”
Beşer, gelecekte ülkelerinde önemli görevlere gelebilecek olan gençlerin Afyonkarahisar’ı etkinlikler kapsamında tanıyacak olmasın mutlaka olumlu getirileri olacağını belirterek, açıklamasını şöyle noktaladı:
“Bugün akşam Atatürk Stadı’nda gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde 18 ülkeden 55 öğrenci Afyonkarahisar’a gelecekler. Norveç, Tayland, Endonezya, Hindistan, Mozambik,Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Afganistan, Bangladeş, Arnavutluk, Kenya ve Azerbaycan gibi pek çok ülkeden gencin katılacağı etkinlikler Afyonkarahisar’ın tanıtımı için çok önemlidir. Burada önemli olan başka bir konu ise genel anlamda 9. kez, Afyonkarahisar’da ise ilk kez düzenlenecek bu etkinliğin ilimiz için sürdürülebilir olmasıdır. Bu noktada TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği olarak olimpiyatların Afyonkarahisar’da yapılmasında emeği geçen herkese en derin saygı, sevgi ve teşekkürlerimi yönetim kurulum adına belirtiyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme