• Haberler
  • Genel
  • 'Töreni yasaklayanların gücü, gönüllerdeki Cumhuriyet’e yetmez'

'Töreni yasaklayanların gücü, gönüllerdeki Cumhuriyet’e yetmez'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda katılımlar gerçekleşti. Katılım töreninde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesinin Cumhuriyet’e kastetmek anlamına geldiğini söyledi. CHP İl Başkanı Nevzat Ercan ise, Cumhuriyet Bayramı tebrik kabulünde vekalet temsil edilenleri eleştirdi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 29 Ekim’de çifte mutluluk yaşadı. Cumhuriyet [&hellip]

“Töreni yasaklayanların gücü, gönüllerdeki Cumhuriyet'e yetmez”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda katılımlar gerçekleşti.

Katılım töreninde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesinin Cumhuriyet’e kastetmek anlamına geldiğini söyledi. CHP İl Başkanı Nevzat Ercan ise, Cumhuriyet Bayramı tebrik kabulünde vekalet temsil edilenleri eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 29 Ekim’de çifte mutluluk yaşadı. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan CHP’liler, 3’ü Genç Parti’den olmak üzere 6 kişinin partiye katılmasıyla güzel bir gün geçirdiler.
CHP İl Başkanlığı’ndaki katılım töreninde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesinin ardındaki amacın farklı olduğunu vurguladı. Toptaş, “Kutlamaların müzik olmamasına rağmen, kutlamaların bir eğlence olmamasına rağmen Cumhuriyet’in anlam ve önemini kavramamız konusunda bizim yeniden hatırlamamız gereken birçok şeyi bize, çocuklarımıza, gençlerimize hatırlatan bu törenlerin ertelenmesinin hiçbir akla uygun izahı yoktur. Bunun bir tek izahı vardır: Cumhuriyetimize kastedilmektedir, demokrasimize kastedilmektedir. Biz Cumhuriyet’le birlikte kulluktan özgür vatandaşlığa geçtik. Şimdi bizi yeniden kul haline getirmek isteyenlerin Cumhuriyet üzerine oynadıkları oyunun bir parçasıdır diye düşünüyorum, protesto ediyorum” dedi.
“Cumhuriyet kolay kurulmadı”
Ne kadar engellense de halkın gönlünde ilan edilen Cumhuriyet’in silinmeyeceğinin altını çizen Toptaş, “Cumhuriyet kolay kurulmadı. Cumhuriyet kolay elde edilmedi. Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu bilmeyenler, nasıl elde edildiğini bilmeyenler, bir kararla Cumhuriyet törenlerini yasaklayabilirler. Halkın gönlündeki Cumhuriyet’i yasaklamak hiç kimsenin haddi değildir, hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet kutlamalarını Van depremindeki acılarımızı bahane ederek yasaklayan Bakanlar Kurulu’nun bakanları, dün akşam (Cuma akşamı) 3 bin kişilik salonlarda düğün merasimlerinde idiler. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun radyo ve televizyonları sabahtan akşama kadar müzik konserlerle yayın yaptılar. Polis Radyosu bile Osmaniye’deki polis şehitlere rağmen müzik çalarak yayınına devam ediyordu” ifadelerini kullandı.
Gazi askeri ziyaret etti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Toptaş, “Bolvadin’de bir gazimizi ziyaret ettim. Kato Dağı’nda ağır yaralanmış ve hastaneden taburcu edilmiş, onu ziyaret ettim. Eski bir belediye başkanımızın oğlunun cenaze törenine katıldım. Ben Kato Dağı’nda gazi olan arkadaşımızı ziyaret ettiğimde onun anlattıklarından Cumhuriyeti’n nasıl kurulduğu konusundaki kurguları yeniden canlandırdım. Bizim böyle önemli günümüzde, Cumhuriyet’in değerini bilen ve Cumhuriyet’in savunulmasına katkı sağlamak için CHP’ye katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet’i anlamamak demek
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan da Afyonkarahisar’daki Cumhuriyet Bayramı törenlerine vekillerle katılınmasını eleştirdi. Ercan, “İki gündür törenlere katılıyoruz. Artık müdürler dahi Afyon’da vekil seviyesinde temsil edilmektedir. Siyasi partiler Cumhuriyet resepsiyonunu değil Cumhuriyet’in Valilik’teki kutlamalarına dahi katılmamaktadırlar. Çelenk koyma törenlerinde yine maalesef vekiller vardı, asıllar izne çıkmışlardı. Bunu Cumhuriyet Bayramı’nı protesto olarak görüyorum. Bizim için çok önemli olan Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılmamak ihanetle eşdeğerdir” dedi.
Afyon’da 29 Ekim sönük geçti
Cumhuriyet’in çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Ercan, “33 şehit vermemiz ve ardından Van depremiyle ülkemiz büyük acılar yaşadı. Fakat bu acılar bahane edilerek kutlama törenlerinin iptal edilmesi CHP’yi ve tüm Cumhuriyet sevdalılarını son derece üzmüştür. Bunu iptal etmek demek, Cumhuriyet’i anlamamak demektir. Kulluktan ulusa geçişi bilmemek demektir. Cumhuriyet eşitliktir, ülkenin bütün vatandaşlarının yönetime katılması demektir. Acılar bahane edilerek törenlerin iptal edilmesini yanlış buluyoruz, kınıyoruz. Cumhuriyet eğlenmek değildir, bir anlayıştır. Ülke çapında ertelenmiş olması, Afyon’da Cumhuriyet törenlerinin bu derece sönük geçmesi camiamızı üzdüğü gibi bu memleketi seven herkesi üzmüştür” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Cumhuriyet, sayılara bölünemez

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, bir basın mensubunun “Birinci Cumhuriyet-İkinci Cumhuriyet” tartışmalarını hatırlatması üzerine Cumhuriyet’in sayılara bölünemeyeceğini belirtti. Toptaş, şöyle konuştu:
“Cumhuriyet bir tanedir. Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini bu ülke sürdürecek, bağımsız, kendine güvenen gelişmiş bir sistemin adıdır. Cumhuriyetimizi ne saydırırız ne de sayılara böldürürüz.”

Güçbirliği çağrısıyla CHP’ye geçtiler

3’ü Genç Partili, 6 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. Yeni CHP’liler, ülkenin birliği için CHP’de güçbirliği yapılması gerektiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi’ne Afyonkarahisar’da Genç Parti İl Başkanı Mustafa Karanfil, İbrahim Saraçoğlu ve Şenol Karacan’ın yanı sıra Serdar Avcı, Emre Çağlayan ve Cemil Avcı katıldı.
Genç Parti’den CHP’ye geçen Mustafa Karanfil, “Cumhuriyet rejimini içine sindiremeyenler bu bayramı iptal etseler de onlara inat cumhuriyetimizin 88’inci yılını hep beraber kutluyoruz. Sonsuza dek devam edeceğine inanıyorum. Biz arkadaşlarımla birlikte buraya bir mücadele için geldik. AKP’nin korku imparatorluğu kurduğu dönemdir, bu dönemde vatanını seven herkesi CHP’de güçbirliği yapmaya davet ediyoruz” dedi. CHP’ye diğer katılanlar da CHP’nin AK Parti’ye karşı en önemli muhalefet gücü olduğunu belirttiler. Öte yandan İbrahim Saraçoğlu’nun doğumgünün de 29 Ekim olması, güzel bir tesadüf olarak yorumlandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme