Torbalı Yörükleri Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

Dernek Başkanı Şakir Altıntaş, bugün İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörükler Derneği üyelerinden 30 kişilik kafilenin Afyonkarahisar'a geleceğini bildirdi.İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörükler Derneği üyelerinin uzun yıllar yayladıkları, Sinanpaşa ve Şuhut yaylalarında yaylaya çıkan ve çoğunluğu bu yaylalarda doğan Yörüklerden olduğunu vurgulayan Altıntaş 'Misafirlerimiz Sinanpaşa yaylası, Dumlupınar Şehitliği ve Kumalar Yaylası, Afyon Kalesi, Ulu Camii ile [&hellip]

Dernek Başkanı Şakir Altıntaş, bugün İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörükler Derneği üyelerinden 30 kişilik kafilenin Afyonkarahisar’a geleceğini bildirdi.
İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörükler Derneği üyelerinin uzun yıllar yayladıkları, Sinanpaşa ve Şuhut yaylalarında yaylaya çıkan ve çoğunluğu bu yaylalarda doğan Yörüklerden olduğunu vurgulayan Altıntaş; “Misafirlerimiz Sinanpaşa yaylası, Dumlupınar Şehitliği ve Kumalar Yaylası, Afyon Kalesi, Ulu Camii ile Kocatepe Savaş alanlılarını gezecekler. Cuma Namazını Ulu Camide eda ederek, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nca öğle yemeği ikram edilecek. Bu desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ederiz” dedi.

Bakmadan Geçme