Torba Yasaları neresinden tutsak elimizde kalıyor

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak, 'Bugün yine çözüm adı altında yürütülen ve yetkili ağızlarca yapılan açıklamalarla kaldığı yerden devamına âdeta göz kırpılan ihanet sürecinin bir sonucu olarak askerlerimiz şehit düşmüştür. Yiğitlerimizin vatan için, bayrak için, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için toprağa düşmesi, her ne kadar milletimize kanıksatılmaya çalışılıyorsa da Türk milleti, bu olanların [&hellip]

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak, “Bugün yine çözüm adı altında yürütülen ve yetkili ağızlarca yapılan açıklamalarla kaldığı yerden devamına âdeta göz kırpılan ihanet sürecinin bir sonucu olarak askerlerimiz şehit düşmüştür. Yiğitlerimizin vatan için, bayrak için, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için toprağa düşmesi, her ne kadar milletimize kanıksatılmaya çalışılıyorsa da Türk milleti, bu olanların sorumlularını asla affetmeyecektir. Bu yaşananlar, Türk milletinin ve Türk devletinin azan terör karşısında düştüğü durumun bir sonucu değildir. Yaşadıklarımız, iktidarın terörle aynı masaya oturmasının, teröre ve teröriste güvenmesinin, kendi siyasi ikbali için terörün bugünlere yönelik yaptığı hazırlıkları görmezden gelmesinin kaçınılmaz bir sonucudur” dedi.
Konuşmasının kanun tasarısı ile ilgili kısmında ise iktidara yönelik yoğun eleştirilerini sürdüren Mehmet Parsak, “Neresinden tutulursa elinde kalan bir torba yasayla daha karşı karşıya olduğumuz sonucuyla karşı karşıyayız. İktidar, hem muhalefetin sunduğu tüm araştırma ve değişiklik önergelerini reddetmekte, tüm kanun tekliflerini itinayla kadük bırakmakta, sonra da iki günde hazırlanmış torbalarla karşımıza çıkıp, onca hayati sorunumuz varken milletin Meclisini bunları tartışmak zorunda bırakmaktadır” dedi.
Konuşmasının sonunda üniversitelerdeki terör olaylarına dikkat çeken Parsak, “Üniversitelerimizde zaman zaman, karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelmiş gibi aktarılan ama aslında üniversitelerde yuvalanmış terör örgütü militanlarının milliyetçi, vatansever öğrencilere saldırmasından ibaret olaylar halen devam etmektedir. Son olarak, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencilerinin taraf olduğu bir dava duruşması öncesinde 50’yi aşkın “üniversite öğrencisi” kisvesi altındaki PKK militanı, orada adliyeyi de birbirine katarak çeşitli saldırılar gerçekleştiriyorlar ve güvenlik güçleri bu durumlara ne yazık ki seyirci kalıyor. Üniversitelerdeki PKK terörü sorunu daha fazla büyümeden çözülmelidir” ifadesini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme