• Haberler
  • Genel
  • Torba Yasa için müracaatlarda son tarih 2 Mayıs

Torba Yasa için müracaatlarda son tarih 2 Mayıs

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Torba Yasa ile ilgili müracaatların 2 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildirdi Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yasa ile ilgili müracaatların 2 Mayıs’a kadar süreceğini kaydetti. Ceylan, 'Kamuoyunda torba yasası olarak bilinen 6111 Sayılı Yasa 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.Bu yasada kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılmasına, ihtilatlı [&hellip]

Torba Yasa için müracaatlarda son tarih 2 Mayıs

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Torba Yasa ile ilgili müracaatların 2 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildirdi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yasa ile ilgili müracaatların 2 Mayıs’a kadar süreceğini kaydetti. Ceylan, “Kamuoyunda torba yasası olarak bilinen 6111 Sayılı Yasa 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Bu yasada kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılmasına, ihtilatlı alacakların ihtilatına son verilmesi, inceleme ve tarhiyat aşamasındaki alacaklara, pişmanlık veya kendili-ğinden bayanın teşvikine,matrah ve vergi artırımına, stok beyanına, varlık barışına, yönelik düzenleme mevcuttur” dedi.
Ceylan, şöyle konuştu:
“Bu yasa ile ilgili müracaatlar 2 Mart itibariyle başladı ve 2 Mayıs’a kadar devam edecektir. İlk taksit ödemesi 31 Mayıs sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Özellikle taksitlendirme ile ilgili yoğun başvurular başlanmıştır. Mükelleflerimizden bu yasadan istifade etmek isteyenler başvurusunun son günlerini beklemeden bir an önce başvurmaları kendilerinin menfaatine olacaktır. Torba yasanın bütün kesimlere duyurulması amacıyla yoğun bir kampanya düzenlemiş durumdayız. Ancak;
1 Mart ile 25 Mart tarihleri arası bilindiği üzere Gerçek Usulde Gelir Vergisi mükelleflerimizin beyanname verme zamanı. Mükelleflerimiz torba yasaya odaklanıp Yıllık gelir vergisi beyannamelerini vermeyi unutmasınlar. Beyanname verilmesinin son günü 25 Mart’tır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme