• Haberler
  • Genel
  • Torba Yasa, emekçilerin aleyhine – Kocatepe Gazetesi

Torba Yasa, emekçilerin aleyhine – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen ve Torba Yasa olarak bilinen tasarının, çalışanların aleyhinde düzenlemeler içerdiğini söyledi. Kılınç, 'Torba Yasa'nın sermaye lehine, emekçiler aleyhine olan bütün maddelerinin geri çekilmesini talep ediyoruz' dedi Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun [&hellip]

Torba Yasa, emekçilerin aleyhine

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve Torba Yasa olarak bilinen tasarının, çalışanların aleyhinde düzenlemeler içerdiğini söyledi.
Kılınç, “Torba Yasa’nın sermaye lehine, emekçiler aleyhine olan bütün maddelerinin geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın geri çekilmesini istedi.
KARA PARA
AKLAMA İDDİASI
Kılınç, “Hükümet, meclis genel kurulunda görüşülen torba yasa tasarısıyla madencilerin çalışma koşullarını düzenleme görüntüsü altında, işçi cinayetlerini arttıracak taşeron sistemini daha da yaygınlaştırmaktadır. Torba yasada ayrıca sermaye çevrelerinin beklentileri doğrultusunda vergi, sigorta prim afları, sermaye artırımı yoluyla vergi kaçırma ve kara para aklamanın önünün açılması, siyasi iktidara seçim öncesi partizanca kullanacağı çok sayıda üst düzey memur kadrosu ihdas edilmesi gibi düzenlemelerin bulunması, yasa tasarısının hangi amaçlar doğrultusunda hazırlandığını açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLERİ DE İLGİLENDİRİYOR
Torba Yasa’da öğretmenleri ilgilendiren düzenlemelerin de bulunduğuna dikkat çeken Kılınç, “Torba Yasa tasarısının 95’inci maddesi ile öğretmenleri ve aday öğretmenleri yakından ilgilendiren iki önemli düzenleme yapılmıştır. Daha önce 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan değişiklikle aday öğretmenlerin asaleten atanmak için yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacağı belirtilirken, torba yasa ile bir değişiklik daha yapılarak yazılı veya sözlü sınav ifadesi getirilmiştir. Bunun anlamı, aday öğretmenlerin sözlü sınav ile atanmasının önünün açılması, bu şekilde tıpkı eğitim yöneticilerinde olduğu gibi, öğretmen atamalarında da siyaseten atama döneminin başlatılmak istenmesidir” dedi.
ROTASYON SÜRGÜN DEMEK
Öğretmenler için zorunlu yer değiştirmeni de Torba Yasa ile tekrar gündeme geldiğini aktaran Kılınç, “Hangi amaçla yapılırsa yapılsın resmen sürgün anlamına gelen ve pek çok yönden istismar edilmesi kaçınılmaz olan “öğretmenlere zorunlu rotasyon” uygulaması asla gündeme getirilmemelidir. Öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve tercih esasına dayalı çözümler geliştirilmeli, hiç kimse kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamalıdır. Eğitim Sen olarak torba yasanın sermaye lehine, emekçiler aleyhine olan bütün maddelerinin geri çekilmesini talep ediyor, öğretmenlere zorunlu rotasyon anlamına gelecek her adımın karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme