• Haberler
  • Genel
  • Torba kanun ve teşvikten mutlaka yararlanılmalı

Torba kanun ve teşvikten mutlaka yararlanılmalı

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 6552 Sayılı Torba Kanunu’nun mutlaka değerlendirilmesi gereken çok önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Kısa, teşvik kanunundan yararlanmak isteyen yatırımcılara yardımcı olacaklarını kaydetti Afyonkarahisar Defterdarlığı görevinin 19. gününde Kocatepe Gazetesi'ne demeç veren Defterdar Yaşar Kısa, hizmet etmek için geldiğini, görev ve sorumluluğun gereğini yapacağını açıkladı. AFYON’DA TAHSİLAT ORANI DÜŞÜK Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, [&hellip]

Torba kanun ve teşvikten mutlaka yararlanılmalı

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 6552 Sayılı Torba Kanunu’nun mutlaka değerlendirilmesi gereken çok önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Kısa, teşvik kanunundan yararlanmak isteyen yatırımcılara yardımcı olacaklarını kaydetti

Afyonkarahisar Defterdarlığı görevinin 19. gününde Kocatepe Gazetesi’ne demeç veren Defterdar Yaşar Kısa, hizmet etmek için geldiğini, görev ve sorumluluğun gereğini yapacağını açıkladı.
AFYON’DA TAHSİLAT ORANI DÜŞÜK
Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, rutin iş ve işlemlerin devam ettiğini 11 Eylül tarihi itibariyle 6552 Sayılı Torba Kanunu’nun çıktığını kaydetti. Afyonkarahisar’da tahsilat oranının düşük olduğu gözlemini aktaran Kısa; “Şu an Afyonkarahisar’da Merkez Yönetimi Bütçe Gelirleri tahsilat oranımız yüzde 63 civarlarındadır. Bu oran tahakkuk eden her 100 TL’den 63 TL’nin tahsil edilirken 37 TL’nin tahsil edilemediği anlamına gelmektedir. Bu anlamda Afyonkarahisar’da tahsilat oranını biraz düşük gördüm. Bu tahsilat oranının yükselmesi gerekiyor.” dedi.
YENİ TEDBİRLER TASLAK AŞAMASINDA
Defterdar Yaşar Kısa, 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6552 Sayılı Torba Kanunu’nun vergi mükelleflerinin imdadına yetişeceğini söyledi. Kısa, bu yasanın 73. ve 79. maddelerinde vergilerin yeniden yapılandırılması, muayenesi yapılmamış taşıtlara Motorlu Taşıtlarla ilgili yeni düzenlemeler olduğunu kaydetti. Bu anlamda vergi mükelleflerinin yapacakları açıklamaları takip etmelerinin menfaatleri icabı olacağını belirten Kısa; “Bundan sonra Maliye Bakanlığı bu vergilerin tahsiline yönelik torba kanundan sonra yeni tedbirler hazırlıyor. Yeni tedbirler şu anda taslak aşamasında. Bu tedbirler kesinleştiğinde bunları medya aracılığıyla kamuoyunun bilgisine ilan edeceğiz. Mükelleflerimiz için 6552 Sayılı Torba Kanunun büyük bir fırsat. Bu kanundan yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Vergilerini ödeme de güçlük çeken mükelleflerimize getirilmiş çok önemli imkanlar, fırsatlar var. Taksitlendirme var. Gecikme zamlarının kaldırılıp yerine katsayı uygulaması var.” diye konuştu.
BELEDİYELER VE KULÜPLERE FIRSAT
Vergi mükelleflerinin yanı sıra Belediyeler ve Spor Kulüpleri içinde taksitlendirme imkanı bulunduğunu ifade eden Defterdar Yaşar Kısa, kamu kurumları için 36 ay taksit imkanı sunulacağını söyledi. Spor kulüplerinin borçlarının 42 taksit yapılacağını aktaran Kısa; “Borçlu spor kulüplerimizin, borçlu Belediyelerimizin bu fırsattan yararlanmalarını bekliyorum. Çok büyük bir imkan sunuluyor. İyi değerlendirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.
İKİ TÜRLÜ TAHSİS VAR
Teşvik konusunda Afyonkarahisar’ın termal turizm yatırımları ve hayvancılık yatırımlarında önde gelen bir il olduğunu belirten Kısa şöyle konuştu: “Gerek termal turizm yatırımları, gerek hayvancılık yatırımları için Teşvik Kanunu devam ediyor. Yatırımlar için Hazine arazisi tahsis edebiliyoruz. Bu anlamda iki tür tahsis yapabiliyoruz. Birincisi teşvikli yatırımlar için biz arazi tahsis edebiliyoruz. Ayrıca teşvikli olmayan irtifak hakkı tesisi yolu ile Hazine arazisi tahsis edebiliyoruz. Bu anlamda yatırımcılarımız bizlerle irtibat kursunlar. Gerek bizler gerekse Milli Emlak Müdürlüklerimiz, Mal Müdürlüklerimizle irtibat kursunlar. Gerekli bilgiler verilecektir. Bizde her an bu konularda bilgi vermeye hazırız.”
HERKESE MESAFE EŞİT
Teşvikli yatırımlarda yatırım indirimlerinden yararlanma, kurumlar vergisi indirimi, işçi stopajları, sigorta primleri gibi avantajlar olduğunu hatırlatan Defterdar Yaşar Kısa şunları söyledi: “Ben bu avantajlardan yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu anlamda bize Maliye Teşkilatı olarak düşecek ne varsa biz bunları karşılamaya hazırız. Ben yatırımcıları Afyonkarahisar’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Bizde bu konuda her türlü yardımı yapacağımıza söz veriyoruz. Yatırımcılarımızın bu konuda hiçbir tereddütleri olmasın. Biz Afyon’a hizmet etmeye geldik. Kanun, nizam içerisinde hizmet edeceğiz. Herkes ve her kesime eşit mesafedeyiz. Tüm mükelleflerimiz ve yatırımcılarımıza hak ve hakkaniyet içerisinde hizmet edeceğiz. Görevimiz neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.”
DEFTERDAR YAŞAR KISA KİMDİR?
1964 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya gelen Defterdar Yaşar Kısa, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans öğrenimini tamamladı. Kamu Yönetimi alanında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde master öğrenimi yapan Kısa, Maliye Bakanlığı’nda 1987 yılında Milli Emlak Denetmeni olarak göreve başladı. On yıl denetim elemanlığı yaptıktan sonra idari kademeye müdür olarak geçen Yaşar Kısa, 5 yıl Defterdar Yardımcılığı görevini yaptıktan sonra 2005 yılında Iğdır’a Defterdar olarak atandı. Iğdır’da 4 yıl Defterdarlık yapan Kısa, daha sonra Kastamonu’ya Defterdar olarak atandı. Kastamonu’da 5 yıl Defterdarlık yapan Kısa, Afyonkarahisar Defterdarlığı görevini yürütüyor.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme