• Haberler
  • Genel
  • Toptaş'tan 'kiraz' müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Toptaş'tan 'kiraz' müjdesi – Kocatepe Gazetesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın uzun süredir uğraş verdiği girişimler sonuç verdi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Sultandağı Kirazının Çine ihraç edilmesi konusunda Gıda Güvenliği Anlaşması imzalanacağı müjdesini verdi.Ekonomi Bakanı Zafer Çağlan ile görüşme sonucu açıklama yapan CHP'li Toptaş '18 Kasım 2012 tarihinde TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan [&hellip]

Toptaş’tan “kiraz” müjdesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın uzun süredir uğraş verdiği girişimler sonuç verdi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Sultandağı Kirazının Çine ihraç edilmesi konusunda Gıda Güvenliği Anlaşması imzalanacağı müjdesini verdi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlan ile görüşme sonucu açıklama yapan CHP’li Toptaş; “18 Kasım 2012 tarihinde TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar’ında içinde bulunduğu heyet Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmişti. Şangay, Jiaxing (Caşin), Guangzhou, Fuijang(Fuju) ve Pekin temaslarını rapor halinde tarafıma iletmişlerdi. Ekonomi Bakanımızla bu konuyu birkaç kez görüştüm. Çin’in kiraz ithalatı 143 milyon dolar olması büyük bir pazardı. Çin kiraz ithalatının 100 milyon dolarını Şili’den,43 milyon dolarını ABD’den karşılamaktadır. Çin’de Sultandağı Kirazını tanınmaktadır. Çin’li yetkililer Türkiye ile Gıda Güvenliği Anlaşması imzalanmasının yürürlüğe girmesiyle Sultandağı’ndan kiraz ihraç edebileceklerini söylemişti. Sultandağı İlçemiz yaklaşık yıllık 30 bin ton civarında kiraz üretmektedir. Sultandağı, Konya, Karaman bölgesinin ise kiraz üretimi yaklaşık 100 bin ton civarındadır. Yine Sultandağı kirazımız geçtiğimiz yıl Tadiki markasını almıştır. Gıda Güvenliği Anlaşması sonrası bu bölgenin kirazı Çin’e ihraç edilecektir. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Bey ile yaklaşık yarım saat görüştük. Ekonomi Bakanımız yakın bir zamanda Çin’e ziyarete gideceğini ve kiraz üreticimizin talebi olan Gıda Güvenliği Anlaşmasını imzalamak için girişimlerde bulunacağını paylaştı. Sultandağı halkımız ve kiraz üreticilerimizin talebini yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme