Toptaş'tan Bakan Akdağ'a soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, bakanlık olarak Böbrek hastalığı konusunda bilgilendirme ve ne gibi önleyici çalışmalar yapıldığını sordu CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanlığı'na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.Toptaş, Türk Böbrek Vakfının yaptığı araştırmalara göre ülkemizde son dönem kronik böbrek yetmezliği olarak tanımlanan [&hellip]

Toptaş’tan Bakan Akdağ’a soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, bakanlık olarak Böbrek hastalığı konusunda bilgilendirme ve ne gibi önleyici çalışmalar yapıldığını sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Toptaş, Türk Böbrek Vakfının yaptığı araştırmalara göre ülkemizde son dönem kronik böbrek yetmezliği olarak tanımlanan 5’inci evredeki hasta sayısının 70 bin civarında olduğunu, 2016 yılında bu sayının 115 bin olacağı öngörüldüğünü hatırlattı.
“Hastalığın birinci evresi olan 1-5 arasında yaklaşık 8 milyon 200 bin kronik böbrek hastası bulunduğunu belirtilirken kronik böbrek hastalığının dünya ortalamasına göre her 10 kişiden birini tehdit ediyor. Ülkemizde her 6 kişiden birinin bu konuda risk altında olduğu ve ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 17’sinin kronik böbrek hastalığının evrelerinden birinde olduğu, hastalığın artış hızının da yüzde 8 olduğu tespit edilmiştir” diyen Toptaş, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:
“Bakanlık olarak böbrek hastalığı ile mücadele konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bu konuda önlem alınması yönünde ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Özellikle yazılı ve görsel basın yoluyla yapılan bilgilendirme çalışmaları nelerdir? Bakanlığınız bünyesinde bu çalışmalar için ayrılmış bir bütçe var mıdır? Varsa ne kadardır? Tuz tüketimi konusunda herhangi bir yasal düzenleme çalışmanız var mıdır? Varsa nedir? Afyonkarahisar’daki Böbrek yetmezliği problemi yaşayan kaç kişi vardır?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme