• Haberler
  • Genel
  • Toptaş’dan sıkı takip – Kocatepe Gazetesi

Toptaş’dan sıkı takip – Kocatepe Gazetesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Hocalar ve Sandıklı’da sıkıntı yaşayan vatandaşların sıkıntısını çözebilmek için ilçe kaymakamları ile görüştü. Toptaş konuların takipçisi olacağını tekrarladı CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Hocalar ilçesine bağlı Davılgı köyünde 2 yıldır Köy meydanında çadırda yaşayan Yaşar ailesi için Hocalar Kaymakamı ile görüşmede bulunurken, Dinar ilçesine 25 Km uzaklıkta bulunan ve traktör [&hellip]

Toptaş'dan sıkı takip

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Hocalar ve Sandıklı’da sıkıntı yaşayan vatandaşların sıkıntısını çözebilmek için ilçe kaymakamları ile görüştü. Toptaş konuların takipçisi olacağını tekrarladı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Hocalar ilçesine bağlı Davılgı köyünde 2 yıldır Köy meydanında çadırda yaşayan Yaşar ailesi için Hocalar Kaymakamı ile görüşmede bulunurken, Dinar ilçesine 25 Km uzaklıkta bulunan ve traktör römorkunda yolculuk yaparak eğitim görmeye çalışan öğrenciler için de Dinar Kaymakamı ile görüştü.
EVSİZ AİLE OKULA YERLEŞECEK
Konular hakkında yerel basından bilgi edindiğini belirten Milletvekili Toptaş, Kaymakamlardan konu hakkında bilgiler edindikten sonra bu mağduriyetlerin giderilmesi için girişimlerde bulundu. Hocalar’ın Davılgı Köyünde Erdal Yaşar, eşi Sultan ve çocukları 12 yaşındaki Mehmet Latif ile 5 yaşındaki Sırma Sude Nur oturdukları evde oluşan göçük nedeniyle 2 yıldır köy meydanına kurulan çadırda yaşıyorlardı. Konu ile ilgili Hocalar İlçesi Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ile görüşen Toptaş sorunun çözülmesi istedi. Kaymakam Akpınar ise Yaşar ailesini Davılgı Köyünde bulunan ve kullanılmayan bir Okul binasına yerleştireceklerini, 2B sorunu çözümlendiğinde de aileye ev yapacaklarını aktardı.
ÖĞRENCİLERİN ÇİLESİ BİTECEK
Dinar’ın Çayüstü Köyünden 6 öğrenci, Karataş Köyünden 3 öğrenci ve Cumhuriyet Köyünden 2 öğrenci ise traktör kasasında yolculuk yaparak Uluköy Beldesine ulaşıyorlar ve oradan da ücretlerini ödeyerek bindikleri otobüs ile Dinar İlçesine ulaşarak okullarına gidiyorlardı. Bu süreç öğrencilerin günde 6 saat gibi bir zamanın yok olmasına neden olurken traktör kasasında yapılan yolculuk tehlike saçıyordu. Dinar Kaymakamı Avni Kula’yla görüşen Toptaş’a, Kaymakam Kula 28 Ekim tarihinde bu köylerin taşımalı eğitiminin ihaleye çıktığını, talep olmadığı için öğrencilerin mağduriyetinin devam ettiğini, fakat önümüzdeki Çarşamba gününe kadar Pazarlık usulü hizmet alımı yapılarak, araç kiralanıp mağduriyetin giderilmesini planladıklarını belirtti. Toptaş konuların takipçi olacağının altını çizdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme