Toptaş, tutuklu askerlerin durumunu sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a tutuklu askerlerin durumu ve Başbakan’ın konu ile ilgili açıklamalarına katılıp katılmadığı yönünde bir soru öngergesi verdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması için on sorudan oluşan bir önerge verdi.BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMASINI HATIRLATTICHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın [&hellip]

Toptaş, tutuklu askerlerin durumunu sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a tutuklu askerlerin durumu ve Başbakan’ın konu ile ilgili açıklamalarına katılıp katılmadığı yönünde bir soru öngergesi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması için on sorudan oluşan bir önerge verdi.
BAŞBAKAN’IN
AÇIKLAMASINI HATIRLATTI
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın son günlerde katıldığı bir televizyon programında Deniz Kuvvetleri Komutanlığında firkateynlere ve gemilere gönderilecek subayların neredeyse kalmadığı yönündeki ifadesini hatırlattı. Başbakan Erdoğan; “Örgüt kurmak veya örgüt elemanı olmak.” iddiasıyla tutuklanan askerlerin durumuna ilişkin; “Böyle bir şeyin delili kesinse ver hükmünü işi bitir. Ancak elinde senin kesin hükümler yok da yüzlerce subayı, astsubayı örgüt elemanı olarak veya örgüt kuran olarak, hele hele Genelkurmay Başkanı’nı kalkıp da bu şekilde değerlendirirsen burası gerçekten silahlı kuvvetlerin kendi içindeki bütün moral değerlerini altüst eder. Benim Genelkurmay Başkanım sağ olsun ta Şemdinli’ye kadar yanında kuvvet komutanlarıyla beraber gidip operasyon yönetebiliyor, yönetiyor. Çünkü diyor ki ‘Ben oraya gitmezsem oradaki subay, astsubayım teröriste karşı can feda mücadele veremez, ben orada görüneceğim ki can feda mücadele versin’. Siz şimdi orada bu mücadeleyi veren insanlara arka taraftan ‘Bu örgüt elemanıdır’ dersen, nasıl oluyor da bu örgüt elemanı gidiyor da terör örgütüyle mücadeleyi veriyor. Bu yenilir yutulur bir şey değil.” ifadelerini kullanmıştı.
ÖNERGEDE ON SORU SORULDU
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, 2007 yılından bugüne kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığında kaç amiral, kaç subay, kaç astsubay ve uzman çavuşun istifa ederek ayrıldığını sordu. Toptaş önergesinde; “Genel Kurmay Başkanlığı bünyesindeki Kuvvet Komutanlıklarında 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında kaç general, kaç amiral, kaç subay, kaç astsubay ve uzman çavuş istifa etmiş ve emekliliklerini istemiştir?Açıklar mısınız? Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde son 5 yılda görevi sırasında kaç muvazzaf subay ve astsubay nedeni belli olmayan gerekçelerle intihar etmiştir? 2013 yılı başı itibari ile kaç general, amiral, subay ve astsubay çeşitli davalardan hapistedir? Yine kaç emekli general, amiral, subay ve astsubay çeşitli davalardan hapistedir? TSK İç hizmet kanununda değişiklik yaparak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde amiralliğe terfi süresini 4 yıldan daha alt süreye düşürmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? 2013 yılı içerisinde önümüzdeki aylarda Kuvvet Komutanlıklarında özellikle Denizcilik Kuvvet Komutanlığında subay ve ast subayların istifa edeceği iddiaları doğru mudur?” sorularını sordu.
“BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARINA KATILIYOR MUSUNUZ?”
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Kuvvet Komutanlıklarında kaç general veya amiralin birkaç komutanlığa vekaleten baktığını ve bunların hangi komutanlıklar oldu sorusunu soran Milletvekili Toptaş şu soruları sordu: “Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın ‘Yüzlerce subayı, astsubayı örgüt elemanı olarak veya örgüt kuran olarak, hele hele Genelkurmay Başkanı’nı kalkıp da bu şekilde değerlendirirsen burası gerçekten Silahlı Kuvvetlerin kendi içindeki bütün moral değerlerini altüst eder.’ açıklamalarına katılıyor musunuz? Yüzlerce subay ve astsubayın tutuklu olması terörle mücadelede zaafiyet yarattığını sizde düşünüyor musunuz? Bakanlık olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki askerlerin moral ve motivasyonlarının alt üst olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu konuda herhangi bir çalışma yapıyor musunuz?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme