• Haberler
  • Genel
  • Toptaş Sağlık Bakanı’na sordu – Kocatepe Gazetesi

Toptaş Sağlık Bakanı’na sordu – Kocatepe Gazetesi

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanlığı’nca denetlenen 415 sağlık kuruluşunda MR ve tomografi, acil servisler, diyaliz tedavisi, böbrek nakilleri gibi abartılı işlemler yapıldığını, yoğun bakımda hastalar üzerinden yüksek faturalar düzenlendiği, eczanelere cezalar kesildiğini belirtti. Toptaş, bu iddiaları Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplandırmasını istediği [&hellip]

Toptaş Sağlık Bakanı'na sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanlığı’nca denetlenen 415 sağlık kuruluşunda; MR ve tomografi, acil servisler, diyaliz tedavisi, böbrek nakilleri gibi abartılı işlemler yapıldığını, yoğun bakımda hastalar üzerinden yüksek faturalar düzenlendiği, eczanelere cezalar kesildiğini belirtti. Toptaş, bu iddiaları Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplandırmasını istediği 5 soru sordu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bakanlığın Türkiye genelinde yapmış olduğu teftişler sonrasında usulsüz uygulamalarla ilgili tespitlerin hastaların şikayetleri üzerine ortaya çıktığını ifade etti. Milletvekili Toptaş, denetlenen 415 sağlık kuruluşunda; MR ve tomografi, acil servisler, diyaliz tedavisi, böbrek nakilleri gibi abartılı işlemler yapıldığının gündemde olduğunu belirtti. Toptaş, yoğun bakımda hastalar üzerinden yüksek faturalar düzenlendiği, eczanelere cezalar kesildiği iddialarınıda sıraladı.
CHP Millevtekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bakanlığın Türkiye genelinde hastanelerde denetimlerini en son ne zaman yaptığını, son 5 yılda yapılan denetim sonuçları hakkında açıklama yapmasını istedi. Milletvekili Toptaş, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız 29 ilde yürütülen denetimler sonucu kaç sağlık kuruluşunu mercek altına almıştır? Bu mercek altına alınan sağlık kuruluşları usulsüz olarak devletten ne kadar haksız gelir elde etmişlerdir? Denetlenen ve usulsüz uygulamalarla abartılı işlemler yapan sağlık kuruluşlarına her hangi bir cezai işlem yapılmış mıdır? Cezai işlem yapıldı ise sonuçlarını açıklar mısınız?
Sağlık Bakanlığı olarak eczanelere yaptığınız en son denetimlerde kaç eczaneye cezai işlem yaptınız? Kaç eczanede usulsüz uygulama olduğunu belirlediniz? SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca teftişe bildirilen sağlık kuruluşlarında hangi alanlarda usulsüz fatura düzenlendiği tespit edilmiştir? Bu alanlardaki usulsüz düzenlenen faturaların meblağı ne kadardır?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme