• Haberler
  • Genel
  • Toptaş Kılıçdaroğlu ile görüştü – Kocatepe Gazetesi

Toptaş Kılıçdaroğlu ile görüştü – Kocatepe Gazetesi

CHP’de bildiri yayınlayan 9 milletvekilinin içerisinde yer alan Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, çıkışlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün bir “soykırımcı” olarak gösterilmesine olduğunu belirterek, muhalefet örgütlenmesi içerisinde olmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’ndan randevu istediAfyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hafta başında Genel [&hellip]

Toptaş Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP’de bildiri yayınlayan 9 milletvekilinin içerisinde yer alan Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, çıkışlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün bir “soykırımcı” olarak gösterilmesine olduğunu belirterek, muhalefet örgütlenmesi içerisinde olmadıklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu’ndan
randevu istedi
Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hafta başında Genel Merkez’de görüştü. Kılıçdaroğlu’ndan randevu isteyen Toptaş, basın toplantısında açıkladıkları bildirinin farklı şekilde algılandığını belirterek, açıklamalarda bulundu.
Muhalefet örgütlenmesi
içeresinde değiliz
Bir muhalefet örgütlenmesi içerisinde olmadıklarını ifade eden Toptaş’ın, şu görüşleri dile getirdiği öğrenildi: “Mustafa Kemal Atatürk CHP’nin kalbidir. Dolayısıyla CHP’nin kalbine yapılan saldırı olduğu zaman sessiz kalmamız mümkün değildir. Ancak bu bize muhalefet örgütlenmesi gibi bize böyle bir mana yüklemez. Biz parti içinde muhalefet yaratma çabası içinde değiliz. Gazetelerde yapılan yorumlar muhalefet hareketi olarak nitelendiriliyor. Atatürk’e yapılan saldırıya karşı, bu saldırıya karşı hareket ettik. Bizim Dersim olayı araştırılsın gibi bir derdimiz yok. Ama bizim çıkışımızın muhalif hareket olarak algılamak bizi üzer. Haberlerde Sayın Baykal’ın adı geçiyor, Önder Sav’ın adı geçiyor. Benim Sayın Baykal ile 5 dakikalık görüşmüşlüğüm var. Bir muhalefet örgütlenmesi içerisinde olduğumuz söz konusu değil.”
Edinilen bilgiye göre Toptaş, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün 10 Kasım gibi bir günde söz konusu gazeteye demeç verdiğini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bir soykırımcı olarak nitelendirilmesini CHP’li olarak hazmedemeyiz. Hazmetmemiz mümkün değil” dedi. Toptaş, açıklamalarına yönelik olarak yapılan yorumların kendisini rahatsız ettiğini de söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme