Toptaş Esnaf Odalarını ziyaret etti

CHP milletvekili adayı Ahmet Toptaş, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir'i ve Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün'ü ziyaret etti İlk olarak , Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir'i ziyaret eden CHP milletvekili adayı Ahmet Toptaş, esnafın sıkıntıları hakkında Birliktir'den bilgiler aldı. Birliktir, ortalıkta seçim havası olmadığını, insanlara [&hellip]

Toptaş Esnaf Odalarını ziyaret etti

CHP milletvekili adayı Ahmet Toptaş, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’i ve Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün’ü ziyaret etti

İlk olarak , Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’i ziyaret eden CHP milletvekili adayı Ahmet Toptaş, esnafın sıkıntıları hakkında Birliktir’den bilgiler aldı. Birliktir, ortalıkta seçim havası olmadığını, insanlara ölü toprağı serpildiğini belirterek, bu seferki seçimin çok ilginç olacağını söyledi. Toptaş ise ortalıktaki bu hareketsizliği, insanların seçimden korkmasına yordu.
Toptaş, “İnsanlarda bir korku var. İktidarın gidişatından memnun değiller ve bunu ifade edemiyorlar. Düşüncelerini söyleyemez hale geldiler. AKP’lilerde partisini savunmuyor. MHP’lilerde başka partiye oy vereceğini söyleyen yok. Herkes sinmiş. İlçeleri dolaşıyoruz tıkırdayan bir yer yok. Sanayici durgun, esnaf bitmiş” dedi. Toptaş, insanlardaki bu halin seçimde büyük bir sürprizi beraberinde getireceğini söyledi.
Daha sonra Birliktir, esnafın bazı sıkıntılarını sayarak CHP’nin bu sıkıntıların bertarafı için ne gibi projeleri olduğunu sordu. Birliktir öncelikle, esnafa sermayelerini birleştirme çağrısında bulunduklarını, esnafın yok olma pahasına diğer esnafla birleşmediğini söyledi. Toptaş ise esnafın kendi arasında örgütlenmesinin bir işe yaramayacağını, iktidarın onları birleştir-meye teşvik edecek desteklemeleri olması gerektiğini söyledi. Toptaş, iktidar büyük şirketleri desteklerken küçük esnafın hiçbir eylemin içine giremeyeceğini belirterek, kendilerinin bu yönde ciddi projeleri olduğunu söyledi. Daha sonra kooperatifleri bekleyen ‘düzenleme’ sorununa değinen Birliktir, hükümetin iyi olanla olmayanı ayırt edemediğini, dürüst koopera-tifle, batakçı kooperatifi aynı kefede değerlendiren bir çalışmaya imza atmaya hazırlandığını söyledi. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, ülkedeki kooperatiflerin seviyesini ölçmek için belirlenen 20 kriterin tamamını barındırdıklarını ve 4. sıraya yükseldiklerini belirten Birliktir, “herkese hırsız gözüyle bakılmamalı. Bu kooperatif yıllardır aynı çizgide gidiyorsa benim diğerlerinden bir ayrıcalığım olmalı” dedi. Birliktir şöyle devam etti; “Ben Kılıçdaroğlu’ndan da Başbakan Erdoğan’dan da Devlet Bahçeli’den de bunları bekliyorum. Ben kaset duymak istemiyorum. Ülkenin 4’te 1’ini kapsayan esnafa ne verecekler bunları duymak isti-yorum. Bütün oda başkanları, çarşıdaki tüm esnaf bunları merak ediyor. Kavga edin ama bizi de görün.” Toptaş, CHP olarak tüm bu sorunların farkında olduklarını ve çözüm projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Daha sonra Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün’ü ziyaret eden Ahmet Toptaş, ziyarette bir türlü çıkmayan marketler yasasıda hakkında Oda Başkanı Üstün ile görüş alışverişinde bulundu. Üstün, küçük esnafın tüm olumsuzluklara rağmen geçimini sağlamaya çalıştığını, haksız rekabete ‘dur’ diyecek marketler yasasını beklediklerini söyledi. Üstün, esnafın sorununa ancak dirayetli ve istikrarlı bir hükümetin çare bulabileceğini söyledi.
Toptaş ise küçük esnafın durumunun her geçen gün ağırlaştığını, büyük kapitalleri olanların büyük işler yaparak küçük esnafın alanını işgal etmeye devam ettiğini söyledi. Toptaş, bir hipermarketin etrafındaki 40 esnafı yok ettiğini, buna göz yummanın artık imkânsız hale geldiğini söyledi. AK parti iktidarının küçük esnafı yok etme planını bozabilecek tek partinin CHP olduğunu ifade eden Toptaş, bu konuda hem iyi niyetlerinin hemde iyi projelerinin olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme