• Haberler
  • Genel
  • Toptaş Beton Travers’i sordu – Kocatepe Gazetesi

Toptaş Beton Travers’i sordu – Kocatepe Gazetesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası’nın verimsiz kullanılışının sebeplerini TBMM gündemine taşıdı CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası’nın durumunu TBMM Gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek, sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Milletvekili Toptaş sorularını şöyle sıraladı:“Eski Ulaştırma, Denizcilik ve [&hellip]

Toptaş Beton Travers'i sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası’nın verimsiz kullanılışının sebeplerini TBMM gündemine taşıdı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası’nın durumunu TBMM Gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek, sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Milletvekili Toptaş sorularını şöyle sıraladı:
“Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmada; “11 bin kilometre demiryolunun 7 bin 600 kilometresi tamamen yenilendi. Kendi tren setlerimizi, lokomotiflerimizi, makasımızı, raylarımızı, bağlantı elemanlarımızı yapar hale geldik. Türkiye’nin yerli demiryolu sanayisini kurduk, çünkü bu ulusal ulaşım ağımızı yabancılarımızın insafına bırakamazdık ve bunu başardık. 10 yılda sadece demiryollarını yenilemedik. Hızlı treni de Türkiye’ye getirdik. Türkiye’nin de artık yüksek hızlı treni var.Çok değil 5 yılda Türkiye’nin 15 vilayeti, 40 milyon, yani nüfusumuzun yarısı hızlı trenle buluşturulmuş olacak.” demiştir.
Bu çerçevede;
1-TCDD’ye ait kaç fabrikada beton travers üretimi tam kapasiteli olarak yapılmaktadır?
2- Son 5 yılda Demiryolu yenilemesinde ve yüksek hızlı tren hatlarının yapımında ne kadar beton travers kullanılmıştır. Kullanılan beton traverslerinin ne kadarı özel firmalardan temin edilmiştir?
3-Son 5 yılda özel firmalardan Yüksek Hızlı Tren hatlarında kullanılan Beton Traverstin bedeli ne kadardır?
4-TCDD’ye ait Afyonkarahisar’daki fabrikaya 10 yıl önce ek fabrika yapılmıştı. Yapılan ek fabrika tam teşekküllü olmasına rağmen neden faaliyete geçirilmemiştir?
5-Eski Bakan Binali Yıldırım yukarıdaki açıklamasında “yerli demiryolu sanayisi” kurulduğunu belirtmesine rağmen neden TCDD’ye ait Afyonkarahisar’daki Beton travers fabrikası tam kapasiteli olarak çalışmamaktadır?
6-Afyon Beton Travers Fabrikasının son 10 yılda yıllara göre üretimi ne kadardır? Açıklayınız.
7-Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası içerisine yapılan ama kullanılmayan yatırımın değeri ne kadardır? (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme