• Haberler
  • Genel
  • Toptaş Bakan’a müdür görevlendirmelerini sordu

Toptaş Bakan’a müdür görevlendirmelerini sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya eğitim emekçileri yönetici görevlendirme ve öğretmene rotasyon işlemleri ile ilgili sorular yönelttiği bir önerge verdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya eğitim emekçileri yönetici görevlendirme ve öğretmene rotasyon işlemlerinden duyulan rahatsızlıkla ilgili önerge verdi. Toptaş önergesinde, adaletsiz uygulamanın gelecek yıllarda [&hellip]

Toptaş Bakan'a müdür görevlendirmelerini sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya eğitim emekçileri yönetici görevlendirme ve öğretmene rotasyon işlemleri ile ilgili sorular yönelttiği bir önerge verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya eğitim emekçileri yönetici görevlendirme ve öğretmene rotasyon işlemlerinden duyulan rahatsızlıkla ilgili önerge verdi. Toptaş önergesinde, adaletsiz uygulamanın gelecek yıllarda eğitim ve öğretim sisteminde ciddi sıkıntıları beraberinde getireceğini belirtti.
OBJEKTİF DEĞERLENDİRME MÜMKÜN MÜ?
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye genelinde 20 yıldır görev yapan müdürlerinde aralarında bulunduğu kaç okul yöneticisine görevden el çektirilip, bu sayının Afyonkarahisar’da kaç olduğunu sordu. Toptaş; “Ani bir kararla böyle bir uygulama yapılmasına neden gerek duyulmuştur? Görevden alınan personellerin sendikalara göre sayısal dağılım oranları nedir? Görev değişikliklerinin personelin liyakatine, tecrübesine ve başarısına göre değil, siyasi ve ideolojik tercihlere göre yapılması Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değil midir? Yeniden göreve getirilen personelin sendikalara göre sayısal dağılım oranı nasıldır? 2014 Mart ayında İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticilerini görevden alıp yerine hiçbir kritere dayanmaksızın yandaş sendikalara üye olanları atadınız. Şimdi aynı kişilere okul müdürlerinin 60 puan üzerinden değerlendirmesi yaptırılmaktadır. Kısa sürede okul müdürlerini objektif olarak tanımadan bu değerlendirmeyi yapmaları mümkün müdür?” dedi.
BÜROKRATIN KARDEŞİNİ DE SORDU
Birkaç hafta önce sınıf öğretmeni iken Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına bir bürokratın kardeşinin yöneticilik tecrübesi olmadan atandığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Toptaş; “Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı yaptığı açıklamada; ‘Yıllardır Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesi ve düzeyi düşük diye ifade ediyoruz. Bu eğitim seviyemizde sorumluluk sahibi olan yöneticilerimiz yok mu? Elbette var. Şimdi o 25-30 yılını doldurmuş yöneticilerimiz var. Tecrübeli falan filan deniliyor. İlimizde liyakatli, dirayetli yöneticilerin kurumların başında olmasını istiyoruz. Ama okullara hiçbir faydası olmayan, gününü gün etmeye çalışan okul müdürleriyle bu iş olmaz. Bu tip okul müdürleri hangi sendikadan olursa olsun sahip çıkılmaması gerekiyor.’ demiştir. Afyonkarahisar’da gününü gün etmeye çalıştığı için görevden alınan okul müdürleri hangileridir? Bu okulların TEOG ve LYS sınavlarındaki başarı sırası nasıldır? Ülke genelinde Afyonkarahisar, eğitim sıralamasında başarısız olduğu gerçeğine göre; Başarısızlığın nedeni sadece okul müdürleri midir? Görevden alınan çok başarılı okul müdürleri tasarrufunun açıklanabilir bir gerekçesi var mıdır? Varsa açıklamak ister misiniz?” sorularını sordu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme