Toptaş Bakan Yılmaz’a beklentisini iletti

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yazdığı mektupta, mühimmat deposu patlamasında can veren şehitlerimizin kanıyla sulanan alanda konut yapılmasını duyarlı Afyonkarahisar halkının içine sindiremeyeceğini vurguladı. Toptaş, bu alanın ağaçlandırılıp şehitlik olarak düzenlenmesi için gerekli çabanın gösterilmesini “Bir Afyonlu olarak” beklediğini bildirdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet [&hellip]

Toptaş Bakan Yılmaz'a beklentisini iletti

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yazdığı mektupta, mühimmat deposu patlamasında can veren şehitlerimizin kanıyla sulanan alanda konut yapılmasını duyarlı Afyonkarahisar halkının içine sindiremeyeceğini vurguladı.

Toptaş, bu alanın ağaçlandırılıp şehitlik olarak düzenlenmesi için gerekli çabanın gösterilmesini “Bir Afyonlu olarak” beklediğini bildirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yazdığı mektupta mühimmat deposunda patlama bölgesinin şehitlik olarak düzenlenmesi talebini iletti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a mektup yazan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Eylül 2012 günü saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Mühimmat Deposu Komutanlığında el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucu 21 er, 2 uzman çavuş, iki astsubayımızın şehit olup 8 askeri personelin yaralandığını belirtti.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş mektubunun devamında; “Olay sonucunda bu mühimmat deposunun taşınması ve bu alanın konut yapımı için TOKİ’ye devredileceği bir kısım yetkililer tarafından söylenmiştir. Burada patlayan cephaneler, orada bulunan yirmi beş şehidimizin vücut parçalarını, TOKİ’ye devredileceği söylenen alanın her santimetrekaresine savurmuş, bu alanının her tarafı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Olay duyulur duyulmaz tüm Afyon ayağa kalkmış, yaralılarımıza kan yetiştirmek için binlerce Afyonkarahisar’lı hastanelere koşmuş, şehitlerimizin ve yaralılarımızın Afyon’a gelen yakınlarına yardım edebilmek için seferber olmuştur. Afyonkarahisar halkı duyarlıdır ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu alanda konut yapılmasını kabul edemez. Afyonkarahisar halkı burada yapılacak evlerde oturmaz, buradaki parklarda çocukların oynamasını, koşturmasını, eylenmesini içine sindiremez. Bu düşüncelerle, patlamanın meydana geldiği alanın ağaçlandırılıp şehitlik olarak düzenlenmesi için gerekli çabayı göstermenizi, bir Afyonlu olarak beklerim.” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme