• Haberler
  • Genel
  • Toprak Ve Sulama Suyu Analiz Eğitimleri Sürüyor

Toprak Ve Sulama Suyu Analiz Eğitimleri Sürüyor

Toprak ve Sulama Suyu Analiz Eğitimleri aralıksız sürdürülüyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı teknik personelince, toprak ve sulama suyu analiz konularında eğitim faaliyetleri sürdürülüyor.

Tarımsal üretimin en önemli amaçlarından birisi olan birim alandan alınan ürün miktarını artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için “Doğru ve Dengeli Gübre Kullanımı” ile “Uygun Miktarda Uygun Nitelikte” gübre kullanımı önem taşıyor. Yapılan bilimsel çalışmalara göre toprak analizine uygun gübrenin seçilmesi ve doğru bir şekilde kullanılmasıyla verimde en az yüzde 50 artış sağlanabileceği ön görülüyor.

Modern tarım tekniklerinin yanında doğru ve dengeli gübre kullanımının, hızla artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak bakımından büyük önem arz ettiği değerlendiriliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toprak Analiz Laboratuvarı teknik personelleri, şehir genelinde yetiştiricilik yapan üreticilere toprak ve sulama suyu analizinin önemi konusunda toplantılar yaparak bilgilendirmeler yapıyor.

Toprak Ve Sulama Suyu Analiz Eğitimleri Sürüyor

Bakmadan Geçme