Toprak ve su kalitesi korunacak

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar'da toprak ve su kalitesinin korunacağını söyledi Afyonkarahisar, 23 Mayıs 2014 tarihli Bakanlar Kurulu ile Çevre Amaçlı Tarım Arazileri Koruma programı uygulamalarına dahil edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, 'ÇATAK uygulamaları 5488 Sayılı Tarım Kanunun Çerçevesinde Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin [&hellip]

Toprak ve su kalitesi korunacak

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’da toprak ve su kalitesinin korunacağını söyledi

Afyonkarahisar, 23 Mayıs 2014 tarihli Bakanlar Kurulu ile Çevre Amaçlı Tarım Arazileri Koruma programı uygulamalarına dahil edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, “ÇATAK uygulamaları 5488 Sayılı Tarım Kanunun Çerçevesinde; Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) programı ile tarımsal arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yoğun tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik kültürel tedbirlerin alınması amacıyla programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan üreticilere tarımsal destekleme ödemesi yapılması esasına dayanmaktadır” dedi.
EMİRDAĞ VE İHSANİYE’DE BAŞLANDI
Arap, “Bu kapsamda minimum toprak işlemeli uygulamalar, toprağın ve suyun yapısını iyileştirmek, çevre dostu üretim modeli geliştirmek, üretim maliyetini düşürmek, ekim nöbetini yaygınlaştırmak, setleme, canlı ve cansız perdeleme, taş toplama, drenaj, jips uygulaması, malçlama, ahır gübresi uygulamaları, yeşil gübreleme vb. gibi üretim tekniklerinin desteklenmesi ile yapılmaktadır. Bu amaçla İlimiz Emirdağ ve İhsaniye ilçelerinde tespit ettiğimiz uygulama alanlarında çalışma başlatılmış olup, bu proje kapsamında arazisinde uygulama yapan çiftçilerimizin isimleri desteklemelerden yararlandırılmak üzere Bakanlığımıza bildirilmiştir. İlimiz genelinde bu projenin uygulama alanları genişletilmeye çalışılacaktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme