Toprak Mahsulleri Randevu Nasıl Alınır?

Son yıllarda internet üzerinden yapılan başvurular arttıkça arttı. Peki, internet üzerinden Toprak Mahsulleri Randevu Nasıl Alınır?

Toprak Mahsulleri 1938 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir kamu kuruluşudur. Randevu sistemi üzerinden birçok çiftçi fındık, buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi v.b tahılları satın almak ve satmaktadır

TOPRAK MAHSULLERİ RANDEVU NASIL ALINIR?

(TMO) Toprak mahsulleri randevusu için başvurmak isteyen bireyler internet üzerinden www.tmo.org.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden başvuru yapabilirler. 2017 randevu sisteminde (buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf) alımlarının da geçmiş yıllardaki gibi randevulu olarak yapacağını açıkladı.

RANDEVU İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

TMO Randevuları www.tmo.org.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden yapılmaktadır.

Çiftçiler randevu alırken üreticilerle iletişim sağlamak için mutlaka güncel telefon numaraları olmalıdır.

Randevu oluşturmada gerçek kişiler için TC kimlik numarası ile başvuru yapmaktadır.

TMO bağlı olan çiftçilerin İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Randevu alan çiftçilerin ürünlerini randevu tarihinde en son 14:00’a kadar orada bulunmaları teslim etmeleri gerekmektedir.

Randevu tarihinden bir gün önce saat 18:00’e kadar internet üzerinden veya işyerlerine müracaat edilerek iptal edilebilecektir.

Randevu başvurusu işyerine yapılan kişilerden ise kimlik fotokopisi ile dilekçe alınacaktır.

Çiftçiler aldıkları randevuları iptal etmeden önce iki kez, tüccar daha sonra da şirketlere en fazla bir kere gitmeme durumunda sistemden tekrara randevu alamayacaklardır. Randevu almak isteyen kişilerin ikaz olarak randevu sayfasında yer alçaktır.

Bakmadan Geçme