'Toprak Bayramı' Doğa Koleji'nde kutlandı

Doğa Koleji tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte sosyal sorumluluk ve öğrencilere doğa bilincini kazandırmak için 'Toprak Bayramı'etkinliği düzenlendi Doğa Koleji Konferans salonunda yapılan etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve eşinin yanı sıra İl Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu [&hellip]

‘Toprak Bayramı’ Doğa Koleji’nde kutlandı

Doğa Koleji tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte sosyal sorumluluk ve öğrencilere doğa bilincini kazandırmak için ‘Toprak Bayramı’etkinliği düzenlendi

Doğa Koleji Konferans salonunda yapılan etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve eşinin yanı sıra İl Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Bu etkinliği her yıl başka okulda yapma gayretinde olduk. Bu anlamda amacımız yarınımız olan çocuklarımızın toprağın korunmasında bilinçli bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.
Düzenlenen programda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner ise, “Öncelikle bu güzel faaliyet vesilesi ile herkesi selamlıyorum. Bugün Doğa Koleji’ndeyiz. Doğa sadece bir okul adı değildir. Aynı zamanda doğa denilince toprak, su ve hava gibi tabiatta var olan çeşitli şeyler akla gelmektedir. Ben çocuklarımızın toprakla tanıştırılması ve buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bazen yarınlara hazırlarken hayattan koparabiliyoruz. Onun için çocuklarımızın bugün bence toprağın ne olduğunu, hem görerek, hem dokunarak, hem de tadarak anlamaları lazım. Bizim çocukluğumuzda elimiz ayağımız topraktan çıkmazdı. Hatta bazı çocuklar ihtiyaç duydukları mineralleri temin etmek için toprak yerlerdi ve çivi gibi sağlam olurlardı. Bizler çocuklarımıza toprak yedirmesek bile toprağı dokundurma, her şeyi var eden tabiat ananın neden oluştuğunu öğretmemiz gerekir. Bu kolejin özel bir okul olduğunu, özel kolej mantığına göre eğitim verildiğini de ispatlayan bir faaliyet olmuştur. Bizim bu şehrin Valisi olarak yoğun geçen görevimiz gereği hiç uğrayamadığımız bazı okullar var. Şimdi ilimiz de iki tane daha kolej kuruluyor. Sahipleri bizi ziyaret etti ve bizlerden onay ve muvafakat aldılar. Onlara da elimizden geldiği kadar Valilik olarak destekte bulunacağız. Bu anlam da şehrin Valisi olarak herkese ve her kesime desteğimiz olacak. Ama Doğa Koleji bizim için ayrıcalıklıdır. Ben buradan buradaki tüm öğrencilerimizin ailelerine sevgilerimi sunuyorum. Toprağı tanımayı, toprağa dokunmayı bütün çocuklara tavsiye ediyor, toprak bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.
Etkinlikte Ziraat Mühendisi Şenay Tugay, toprak ve yaşam konulu bir sunum yaptı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından şemsiye dansı, koro tarafından müzik dinletisi, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi sunuldu. İlkokul düzeyinde düzenlenen resim, bilgi ve şiir yarışmalarında birinci olan öğrencilere Vali Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme