• Haberler
  • Genel
  • Toprak analizlerini ihmal etmeyin – Kocatepe Gazetesi

Toprak analizlerini ihmal etmeyin – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, toprak analizlerinin 1 Eylül'e kadar yapılması gerektiğini söyledi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Birim alandan daha yüksek ve kaliteli verim alabilmek, ayrıca girdi açısından ithalata dayalı olan kimyasal gübrelemenin uygun nitelikli ve uygun miktarda yapılmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çiftçilerimizin toprak analizi [&hellip]

Toprak analizlerini ihmal etmeyin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, toprak analizlerinin 1 Eylül’e kadar yapılması gerektiğini söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Birim alandan daha yüksek ve kaliteli verim alabilmek, ayrıca girdi açısından ithalata dayalı olan kimyasal gübrelemenin uygun nitelikli ve uygun miktarda yapılmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çiftçilerimizin toprak analizi yaptırmaları önemlidir. Bakanlığımız gübre ve toprak analizi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz tarafından analiz raporları ve destekleme belgeleriyle 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında il-ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.
50 DEKAR
ARAZİSİ
OLANLARA UYARI
Arap, şöyle devam etti:
“Üretim alanı 50 dekar ve üzeri olan her bir tarım arazisi için çiftçilerimiz analiz yaptırmak zorundadır. Her bir toprak analizi en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini ifade etmektedir. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için toprak numunelerini 1 Eylül 2015 tarihine kadar Merkez ilçe, Dinar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerimizde Toprak- Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarları’na ulaştırmaları gerekmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme