• Haberler
  • Genel
  • 'Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının takipçisiyiz'

'Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının takipçisiyiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonlu Atanamayan Hafızlar’ın sorunlarını dinlemek için Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Toptaş, toplumun bütün kesimlerinin sorunlarının takipçisi olduğunu belirtti CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, daha önce soru önergesi verdiği Atanamayan Hafızlar’la ilgili sorunları yerince incelemek üzere Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı Kur’an kursuna giderek [&hellip]

“Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının takipçisiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonlu Atanamayan Hafızlar’ın sorunlarını dinlemek için Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Toptaş, toplumun bütün kesimlerinin sorunlarının takipçisi olduğunu belirtti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, daha önce soru önergesi verdiği Atanamayan Hafızlar’la ilgili sorunları yerince incelemek üzere Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı Kur’an kursuna giderek Hafızlık Belgesi alan hafızların istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizen Toptaş, “Yetişmiş insanlarımızın istihdam edilemediği ortada. Ben hafız-lığa yabancı değilim. Benim de çocukluğum da Kur’an Kursu serüvenim vardır. Hafızlık bir güzellik, bir kültürdür. Hele güzel sesli bir hafızın okuduğu ezanı dinlemek, onun okuduğu Kur’an’ı dinlemek ayrı bir keyiftir. Herkes ezan, Kur’an okur ama bir hafız, daha kulağa ve kalbe hitap eder. Hafızların sorunlarını ben biliyorum. Birçok yerde adın mele ya da molla olan kişilere kadro vereceksin, ama liseyi bitirmiş ya da dışarıdan bitirmiş insanlara edindiği bilgiyi kullanabileceği kayyum müezzinliği vermekten kaçınmak doğru değil. Hafızlar yetişmiş, müezzin olmak istiyor, ancak buna izin verilmiyor” dedi.
300 bin öğretmen açıkta
Öğretmenlerle ilgili de aynı sorunun gündeme geldiğini hatırlatan Toptaş, “Önümüzde başka örnekler de var. 300 bin insan öğretmen olduğu halde sokakta gezecek ama binlerce sınıfta öğretmen yok. Biz sorunların bir bütün olarak ele alınmasını istiyoruz. Herkes aldığı eğitime uygun olarak istihdam edilmeli” diye konuştu.
Yetişmiş kişiler istihdam edilmeli
Toptaş, yetişmiş kişilerin istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Bir ağacı yetiştiriyorsunuz, meyve verecekleri zaman su vermi-yorsunuz. Bütün sorunlara sahip çıkacağız. Bize ulaştırdığınız her sorunun takipçisiyiz. Biz bu toplumun bütün değerlerinin yaşamasını isti-yoruz, bu değerlerden toplumun faydalanması halinde toplumun daha da ilerleyeceğini düşünüyo-ruz.”
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Yılın Dindarı” seçilmesiyle ilgili çıkan haberlere de tepki gösteren Toptaş, din konusunun bu gibi faaliyetlere malzeme yapılmaması gerektiğini vurguladı.
Sendikadan
Toptaş’a teşekkür
Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek ise “Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Kursları’nda zaman ve emek harcayan arkadaşlarımız görev beklemektedir. Bu kardeşlerimizin müezzin kayyum olarak atanmalarını talep ediyoruz. Sayın Vekilimiz Ahmet Toptaş, Meclis’te soru önergesi vere-rek konuyu gündeme getirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme