Toplumsal şiddet, avukata da yöneliyor

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro'nun işleyişi ve hukuk alanındaki son gelişmeleri gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdi. Şahin, toplumda yükselen şiddetin zaman zaman avukatlara da yöneldiğini söyledi. Şahin, çok tartışılan 'alkol düzenlemesi' ile ilgili de 'Afyon'da alkol yasağı yok' dedi Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro'nun durumunu, işleyişini, avukatların yaşadıkları zorlukları, kent ve ülke gündemindeki konuların hukuki [&hellip]

Toplumsal şiddet, avukata da yöneliyor

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro’nun işleyişi ve hukuk alanındaki son gelişmeleri gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi. Şahin, toplumda yükselen şiddetin zaman zaman avukatlara da yöneldiğini söyledi. Şahin, çok tartışılan “alkol düzenlemesi” ile ilgili de “Afyon’da alkol yasağı yok” dedi

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro’nun durumunu, işleyişini, avukatların yaşadıkları zorlukları, kent ve ülke gündemindeki konuların hukuki boyutlarıyla ilgili görüşlerini gazeteniz Kocatepe’ye açıkladı. Şahin’in avukatlara yönelen şiddetten alkol yasağına kadar birçok konudaki görüşlerini, yarından itibaren gazeteniz Kocatepe’nin sayfalarında okuyacaksınız.
Kocatepe Gazetesi haber ekibinin Şahin’le yaptığı röportajdaki anabaşlıklar şöyle:
-Avukatlık mesleğini sürdürenlerin sayısı, benim başladığım dönemin 4 katına ulaşmış durumda. Avukat sayısındaki asıl patlama Hukuk Fakültesi açılınca yaşanacak.
-Toplumda şiddet artıyor. Kadına yönelik şiddeti sıkça duyuyorum ama bu spesifik bir şey değil. Sadece kadına yönelik bir şey değil. Genel bir şiddet eğilimi var. Avukata yönelik, sağlık çalışanına yönelik, kadına yönelik şiddet.
-İnsanın üzerine gitmek gibi bir görevimiz var. Her davanın bir kazananı, bir kaybedeni var. Ne yazık ki bu böyle. Biz bunu zevk alarak yapmıyoruz.
-Afyon’da İsveç modeline uygun bir icra müdürlüğü açılmak üzere.
-Baroların ve tüm meslek kuruluşlarının temel problemi meslek sorunlarıyla ilgilenmekten ziyade o dönemdeki yöneticilerin ait oldukları kendilerini ait hissettikleri siyasi ideolojiye malzeme olmaktır.
-Bize gönderilmiş hiç bir tasarıyı cevapsız bırakmadık. Çalışmak için davet edildiğimizde mutlaka gittik.
-Boşanmada erkeğin sosyal güvencesi de paylaştırılmalı.
-Biz bir kamu görevi yerine getiriyoruz.
-Afyon’da içki yasağı hiç olmadı. Onlarca bayii açık, devlet baskısı yok.
-Afyonkarahisar’a gelmiş misafirlere mümkün mertebe eski Afyon’u gezdirmeye çalışıyorum.
-Adliye yakınlarında Baro hizmet binası için tahsis yapıldı.

Bakmadan Geçme