• Haberler
  • Genel
  • “Toplumda hafıza kaybı var” – Kocatepe Gazetesi

“Toplumda hafıza kaybı var” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Türkçe Topluluğu Kulübü tarafından “Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları” konulu konferans, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü ANS Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlendi. Dr. Hüseyin Ağca tarafından verilen konferansa, AKÜ Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı ve Çay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Demir’in [&hellip]

"Toplumda hafıza kaybı var"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Türkçe Topluluğu Kulübü tarafından “Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları” konulu konferans, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü ANS Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Dr. Hüseyin Ağca tarafından verilen konferansa, AKÜ Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı ve Çay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Demir’in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı Ağca, “Türk toplumunda Türkçe konusunda çok ciddi bir hafıza kaybı var. Bunun sebebi bizi yetiştirenlerden kaynaklanmıyor. Televizyon ve telefonlar ile Türkçe katlediliyor. Benim sanal iletişimsizlik adını verdiğim, seslileri yutan bir yazışma üslubu Türkçenin bir numaralı katilidir. Bütün bunlar Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin gün geçtikçe artan sorumluluklarını gündeme getiriyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme