• Haberler
  • Siyaset
  • 'Toplum birleşmeli, ekonomi gelişmeli' – Kocatepe Gazetesi

'Toplum birleşmeli, ekonomi gelişmeli' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmeleri yorumladı.DERS LİYAKATE BAKMAK15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe kalkışmasının daha önce defalarca belirttiği üzere devleti ele geçirmeye yönelik çabaların zirvesi olduğunu tekrarladı. 15 Temmuz ile asıl amacın iç savaş olduğunu dile getiren Karagöz, 'Arap Baharı benzeri bir Türk Baharı [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmeleri yorumladı.
DERS; LİYAKATE BAKMAK
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe kalkışmasının daha önce defalarca belirttiği üzere devleti ele geçirmeye yönelik çabaların zirvesi olduğunu tekrarladı. 15 Temmuz ile asıl amacın iç savaş olduğunu dile getiren Karagöz, “Arap Baharı benzeri bir Türk Baharı oluşturmak istediler. Böyle bir darbe girişimini yaşadık. Bizler 12 Eylül darbesini de yaşadık. O dönemde darbeyi yapanlar devlet yetkililerini bir anda toparlayıp daha sonra kendileri devlet yöneticiliğini ele geçirdi. Bunlar Meclisin önüne kadar geldiler ama Meclis içine girip hiçbir tutuklama girişiminde bulunmadılar. Afyon’da veya diğer illerde valileri, siyasileri derleme toparlama çalışmaları yok. Gördüğümüz gibi köprüyü kapatma, vatandaşa, meclise ateş etme Özel Harekâtın bulunduğu Gölbaşı merkezini ateş altına alma gibi silahlı eylemler yapıldı. Ders almamız gereken konu devlet yöneticiliklerine insanları getirirken cemaatine, cemiyet mensubiyetine, meşrebine değil liyakatine bakmak lazım” dedi.
DEVLET BEY’İN DURUŞU ETKİLEDİ
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın “Emniyet Müdürlerinden 74 tanesi FETÖ’cüymüş” şeklinde yetkili ağız olarak açıklama yaptığını hatırlatan Karagöz, “Gelinen noktayı yetkili ağızlardan görebiliyoruz. Böyle şeylere çanak tutmamak lazımdır. Liderimiz Devlet Bahçeli daha durum belli değilken, ortalık kaos halinde iken devlet adamı olarak çıktı ‘Biz hükümetimizin, devletimizin yanındayız’ diye duruş sergiledi. Onun ortaya koyduğu duruştan etkilenen tüm insanlar ve askeriye içindeki yetkililer o darbe girişiminin karşısında durdular. Eğer Devlet Bey o gün sesini çıkarmasa insanları ve ülkemizi büyük bir kaos bekliyordu. Başbakan da, Cumhurbaşkanı da Devlet Bey’in duruşuna göre bir duruş sergileyip FETÖ’cü vatan hainlerine devleti teslim etmediler” diye konuştu.
“DEVLET KENDİ DOLDURDUĞU
PİSLİKLERİ TEMİZLİYOR”
Darbe girişiminden bugüne OHAL uygulamasının aralıklarla devam ettirildiğini, devamından da yana olduğunu belirten Karagöz, “OHAL’in devam etmesinden yanayım. İlk sıcaklıkla önüne gelen insanlar alınmıştı. İhraçlar oldu, cezaevlerine gönderildi. Açığa almalar yaşandı. O ilk ateşte tam olarak ne olduğu belli olmadan bir sürü insanlar alındı. Asıl şimdi FETÖ’nün can damarlarına iniliyor. Ama şimdi örgütün gizli haberleşme programı bylock var mıydı yokmu dan ziyade ‘Bylock’ta şu konuşmaları yapmışsın’ denilmeye başlandı. Bunlar sevindirici olaylar. Devlet içine doldurduğu pislikleri temizlemeye başladı. Bunlar kendiliğinden sızmadı. Birileri bunlara çanak tuttu. Onlar referans tanımadan bir yerlerde yükselmeler, sınav soruları çalınmasıyla liyakatsiz şekilde insanlar kurumlara yerleştirildi. Bunlar tüm kurumlara sirayet edip devletin ana ve kılcal damarlarına kadar bunlar işlemiş. Bunlara birileri çanak tutmadıkça yerleşmeleri böyle bir şeyin yaşanması da mümkün değil” şeklinde konuştu.
FELAKET ŞEKİLDE SIKINTI VAR
Ülke ekonomisinin çok zorda olduğunun görüldüğünü kaydeden Mehmet Karagöz, FETÖ’ye bağlı bir sürü firmalar bulunduğunu bu firmalarla iş yapanlara dikkat çekti. Geçimini FETÖ tarafından açılan kurumlarda sağlayan insanların da olduğunu belirten Karagöz şöyle konuştu: “Bunlar kapatılınca pek çok insanın alacağı, vereceği kaldı. İnsanlar çok mağdur oldu. Yaptığım yüzeysel araştırmada bin sayfaya yakın FETÖ’den kapanan yerin ismine rastladım. Buralarda çalışan yüz binlerce insanımız var. Bunlar ekonomik olarak büyük darbe vurdu. Ben aynı zamanda bir esnaf teşkilatının Başkanı olarak görüyorum. Gece gündüz çalışana iş çok ama nakit para yok. Felaket şekilde sıkıntı var. Kamuya iş yaparsanız iyi kötü paranızı alıyorsunuz. Ama özel sektörde çarkın dönmesi hakikaten çok zor haldedir. Çiftçinin durumu ortadadır. Devlet sürekli küçülmeye gidiyor. Dışarıdan sürekli mal alınıp GDO ürünlerin üretimine izin veriliyor. Bana göre devletteki bu gidişatın nedeni de devlet içinde kalan FETÖ artıklarıdır”
SOSYAL DURUM DA SIKINTILI
Devlet yöneticilerinin alınan kararları ilgili kurum yetkilileriyle tekrar gözden geçirmeleri gerektiği düşüncesini aktaran Karagöz, “Alınan karar ilgili yerlerle görüşülmeli. Böyle bir duruş sergilenmeli. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Türk insanın görüşü her zaman böyledir. Ne olursa olsun devlet ayakta kalsın ki millet var olsundur. Edebali’nin ifadesiyle, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ İnsanlarımızı rahatlatmamız gerekiyor. Yurt dışında üretilebilen mallara biraz daha yurt içine girişin zorlaştırılması lazım. Üreticilerin korunması lazımdır. Sosyal durum da çok sıkıntılı bir haldedir. İntihar vakaları arttı. Her kesimden kişilerle görüşüyoruz. Aldığımız bilgilere göre toplum çok gergin. En küçük olaylarda kavgaya meyil var. Toplumun gazı alınmalı. Ayrıştırmayalım birleştirelim. Ekonomimizi geliştirecek çareler bulalım” ifadelerini kullandı.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme