• Haberler
  • Genel
  • Toplu taşıt ücreti zamlandı – Kocatepe Gazetesi

Toplu taşıt ücreti zamlandı – Kocatepe Gazetesi

Toplu taşımacılıkta fiyat tarifesi şehir içerisinde vatandaşa 1 TL 10 kuruş, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine 1 TL, termal hatta 1 TL 35 kuruş olarak belirlendi Zam dün itibariyle uygulamada Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker ve Genel Sekreter Serpil Öz’ün imzasını taşıyan açıklamada, dün itibariyle uygulamaya konulan minübüs yolcu [&hellip]

Toplu taşıt ücreti zamlandı

Toplu taşımacılıkta fiyat tarifesi şehir içerisinde vatandaşa 1 TL 10 kuruş, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine 1 TL, termal hatta 1 TL 35 kuruş olarak belirlendi

Zam dün itibariyle uygulamada
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker ve Genel Sekreter Serpil Öz’ün imzasını taşıyan açıklamada, dün itibariyle uygulamaya konulan minübüs yolcu ücreti zammına halkın göstereceği anlayış ve hoşgörüden dolayı teşekkür edildi. Şehir içi minibüs fiyat tarifelerinin son olarak 30 Kasım 2007 tarihinde 90 kuruş büyükler, 75 kuruş öğrenci olarak ayarlandığı belirtilen açıklamada; “30 Kasım 2007 tarihinde motorin fiyatı 2.41 kuruş, benzin fiyatı 2.94 kuruş iken aradan geçen 3 yıllık zaman da motorin 3.20 kuruşa, benzin fi-yatı 3,80 kuruşa çıkmış akaryakıtın yanında yedek parça, zorunlu trafik sigortası, araç bandrol vergileri gibi masraflar da yükseldiğinden Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin 2 Aralık 2010 tarih ve 2010/20 sayılı karar ile şehir içi minibüs fiyatları büyük 1 TL10 kuruş, ilk, orta, lise ve dengi okulların öğrenci fiyatları 1 TL ve termal hatta 1 TL 35 kuruş olarak yeniden düzenlenmiştir. 27 Aralık 2010 Pazartesi tarihinde (dün) uygulamaya konulmuştur. Minübüs fiyatlarında uygulanan zamma karşı halkımızın göstereceği anlayış ve hoşgörüsünden dolayı teşekkür ederiz.” denildi.
En ucuz taşımacılık Afyonkarahisar’da
Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan yapılan açıklamanın akabinde Özel Halk Otobüsü işletme firması Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, yeni fiyat tarifesi uygulaması konusunda bilgi verdi. 1 Aralık 2010 Pazartesi yapılan Belediye Meclisi toplantısında yeni fiyat ta-rifesinin kabul edildiğini hatırlatan Proje Müdürü Aydın Erdoğan, yeni fiyat tarifesine rağmen Afyonkarahisar’ın Türkiye’de en ucuz toplu taşımacılık yapan il olma özelliğini koruduğunu söyledi.
Özellikle çevre illere göre Afyonkarahisar’da yüzde 25 daha ucuz toplu taşıma hizmeti sunulduğunu kaydeden Erdoğan; “Dün itibariyle uygulanmaya başlayan yeni fiyat tarifesi kapsamında gereken yapılacaktır.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme