Toplu Taşımaya Yüzde 50 Zam Yapıldı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında halk otobüsleri tarifelerine yüzde 50 zam yapıldı

Haber

HaberAfyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekili M. Kemal Demirkırkan’ın yönetiminde toplandı. Toplantıda şehir içi halk otobüsü toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi hakkında Plan ve Bütçe komisyon raporu karara bağlandı. Buna göre 10 lira olan mevcut nakit biniş 15 liraya çıktı. 8 lira olan öğrenci binişi ise 12 liraya çıktı. Tam kart 14 lira, abone bedeli 900 lira, öğrenci abone bedeli 750 lira, aktarma 5 lira, kart ücreti ise 75 lira olarak belirlendi.
Oylamadan önce AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser söz alarak Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın otoparkları ücretsiz hâle getirilmesini savunurken ulaşıma zam yapıldığını kaydetti. Eser, bu durumun bir tezat oluşturduğunu kaydetti.
MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Halil İbrahim Baykara ise, maliyetlerinin arttığını kaydederek gündem maddesinin kabulü yönünde oy kullanacağını aktardı; otoparklar konusunda ise çözüm bulunması gerektiğini belirtti.
Oylamadan sonra söz alan Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş da maliyetlerin arttığını belirtti. Gündem maddesi, oyçokluğuyla kabul edildi.

Bakmadan Geçme