• Haberler
  • Genel
  • Toplu taşımada yeni gerginlik – Kocatepe Gazetesi

Toplu taşımada yeni gerginlik – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir’le Özdilek Minibüs Durak Başkanı Hüseyin Balkan arasında meclis toplantısında sözlü tartışma yaşandı. Toplantı ardından meclis üyesi Ataköy minibüs hattı durak eski Başkanı Lokman Kurt darp edildi Belediye Meclis toplantısında Özdilek Minibüs Durak Başkanı Hüseyin Balkan’la Belediye Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir arasında yaşanan tartışma, Balkan’ın polis marifetiyle salondan çıkarılmasıyla [&hellip]

Toplu taşımada yeni gerginlik

Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir’le Özdilek Minibüs Durak Başkanı Hüseyin Balkan arasında meclis toplantısında sözlü tartışma yaşandı. Toplantı ardından meclis üyesi Ataköy minibüs hattı durak eski Başkanı Lokman Kurt darp edildi

Belediye Meclis toplantısında Özdilek Minibüs Durak Başkanı Hüseyin Balkan’la Belediye Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir arasında yaşanan tartışma, Balkan’ın polis marifetiyle salondan çıkarılmasıyla sonuçlandı. Toplantı sonunda konuşan Belediye Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir, Belediye Meclis üyelerinden Halil İbrahim Baykara’nın kullandığı bir ifadeyi tekrarladı. Birliktir; “Şu cümlenizi bende tekrarlamak istiyorum. Buradaki Sayın Başkan dahil, meclis üyelerimizin hiçbirisinin hiçbir durağa düşmanlığı, hiçbir durağa dostluğu olamaz. Herkes hem Afyon’un menfaatine hem çalışan değerli arkadaşlarımız minibüsçüler ve Turex firmasının menfaatine uygun ortamda birleştirmeyi amaçlamaktadır.” dedi.
Halk ve dolmuşçu
bir araya getirilecek
Belediye Başkan Vekili M.Emin Birliktir, Kent Konseyi’nin önceki gün olağan genel kurul toplantısının yapıldığını, konseyde valilikten yetkililerin, tüm sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığını, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından isimlerin bulunduğunu söyledi. Kent Konseyi toplantısında bir talebin gündeme geldiğinden söz eden Birliktir; “Dolmuşçu arkadaşlarıda burada yakalamışken diyorlar ki ‘Başkanım hep dolmuşçuları toplayıp onlarla konuşuyorsun. Birde halkı topla.’ diyorlar. İnşallah birgün Kent Konseyi olarak halkımız bir tarafa sizlerin tamamını bir tarafa alacağız. Halkımızın dertlerini sizin bire bir dinlemenizi sağlayacağız. O konuda da sizlerin desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.
Kimsenin düşmanlığından korkulmaz
M. Emin Birliktir, meclis üyelerine önemli bir şey söylemek istediğini ifade etti. Kendisinin, bütün Belediye Meclis üyeleri adına söylemek istediğini, itirazı olanın katılmadığını söylebileceğini vurgulayan Birliktir şöyle konuştu: “Özellikle şahsım adına ben esnaf ve sanatkarında başkanıyım. Dolayısıyla bizim kimseye düşmanlığımızın olması mümkün değil. Yoksa insanları oturtmazlar burada. Çarşıda gezdirmezler. Ben ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızın kimseye düşmanlığı olmadı olamazda. Ama herkes şunu iyi bilmeli, kimsenin düşmanlığındanda şahsım ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızda korkmaz. Dolayısıyla üzülerek ifade edeyim deminki arkadaşların bir tanesinin ağzından çıkmış olan ‘Bunun bedelini ödersiniz.’ cümlesini kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla kayıtlarda bunlar mevcut. Ben bu tehdidi yapan arkadaşın Belediye kayıtlarına geçmesini istiyorum. Yine söylüyorum hiç kimseye şahsım ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım, trafik komisyonunun kimseye düşmanlığı olamaz. Kimsenin düşmanlığındanda kimse korkmaz. Dolayısıyla keşke bu konuşmayı yapmamış olsaydık. Keşke arkadaşlarımızda öyle bir tehdidi yapmamış olsalardı.”
Kurt darp edildiğini doğruladı
AK Partili Belediye Meclis üyesi Ataköy eski Minibüs Hattı Durak Başkanı Lokman Kurt’un meclis toplantısı bitiminde darp edildiği öğrenildi. Kocatepe gazetesi muhabirinin telefonla ulaştığı Kurt, darp edildiğini doğruladı. Ancak kim ya da kimler tarafından darp edildiği konusunda bir açıklama yapmadı.
Gerek görülürse açıklama yapılacak
Kocatepe gazetesi muhabiri, Özdilek hattı minibüs durağı şoförlerine 1 Şubat Çarşamba akşamı Belediye Meclis toplantısında meydana gelen tartışma ve sonrasındaki gelişmeleri sordu. Hassas ve zorlu bir dönemde olduklarını söyleyen durak sakinleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a konuyu bizzat aktarmak için randevu aldıklarını belirttiler. Konu hakkında Çoban’la detaylarıyla görüşeceklerini ifade eden Özdilek minibüs hattı şoförleri yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için şimdilik konuşmayacaklarını, gerek görmeleri halinde basın toplantısı düzenleyeceklerini söylediler. Öte yandan Özdilek hattı şoförleri, Lokman Kurt’un darp edilmesi olayı ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme