• Haberler
  • Genel
  • Toplu taşımacılıkta sular durulmuyor – Kocatepe Gazetesi

Toplu taşımacılıkta sular durulmuyor – Kocatepe Gazetesi

Özel halk otobüsü Turex firmasının Yenice – 2. Küçük Sanayi hattında çalışan Ahmet Özkan’a, Sahipata – Toki hattı minibüsünde çalışan kişiler tarafından saldırıldığı idida edildi. Polise yapılan başvuru sonrası olay araştırılıyor. Firmadan yapılan açıklamada tüm saldırıların resmi makamlara bildirdiği açıklaması yapıldıPolis müdahale etti Yenice – 2. Küçük Sanayi hattında çalışan Ahmet Özkan, eski otogar mevkiinde [&hellip]

Toplu taşımacılıkta sular durulmuyor

Özel halk otobüsü Turex firmasının Yenice – 2. Küçük Sanayi hattında çalışan Ahmet Özkan’a, Sahipata – Toki hattı minibüsünde çalışan kişiler tarafından saldırıldığı idida edildi.

Polise yapılan başvuru sonrası olay araştırılıyor. Firmadan yapılan açıklamada tüm saldırıların resmi makamlara bildirdiği açıklaması yapıldı
Polis müdahale etti
Yenice – 2. Küçük Sanayi hattında çalışan Ahmet Özkan, eski otogar mevkiinde öğle saatlerinde yolcu almak için durakta durduğu sırada bazı minibüsçülerin kendisine önce sataşıp sonra saldırdığını ileri sürdü. Özkan, olayın ardından 10 dakika sonra 2. Küçük Sanayi Sitesi civarında başka bir sataşmaya maruz kaldığını da iddia etti. Turex özel halk otobüsü şoförlerinden Ahmet Özkon şunları söyledi: “İki kişi durakta durduğum zaman yanıma geldi. ‘Duraklarda durmayacaksın, yolcu almayacaksın.’ dediler. Kapıyı açmamı istediler. Araca zarar vermeye başladılar bende açmak zorunda kaldım. Sonra bana sopa salladılar. Dizime geldi. Arabaya zarar verirlerken arka camı çatlattılar ve ön kapı camının birini kırdılar. Patlayan camdan çıkan cam kırıkları yüzüme isabet etti. Sonra kapıyı açınca içeri girdiler 5 dakika kadar boğuştuk. Aracın içinde yolcular da vardı. Polis geldi. Ayırdılar beni hastaneye gönderdiler. Doktor 7-8 gün rapor verdi.”dedi. Turex şoförü Ahmet Özkan ayrıca aynı şahışların kendisine 10 gün önce sözlü sataşmada bulunduğunu sözlerine ekledi.
“Halk demokratik
tepkisini verecektir”
Turex Turizm A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada Afyonkarahisar’da 16 ayrı mahalle ve semtte özel halk otobüsü hizmetinin yürütüldüğüne işaret edildi. Bu hizmeti daha düzenli sürdürmek için şehrin değişik bölgelerinde Turex Hizmet Noktaları bulunduğu bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “17 Mart Perşembe gecesi ANS Kampüsü durağında ve Sağırlar Okulu durağı önünde bulunan Turex Noktalarına içki şişeleriyle saldırıda bulunulmuş, camları kırılarak zarar verilmiştir. Daha önce de defalarca otobüsleri-miz, içerisinde yolcu varken taşlanmış, camları kırılmış, şoförün ve yolcuların hayatı tehlikeye atılmıştır. Tüm bu saldırılar resmi makamlara bildirilmiştir. Afyonkarahisar halkına vermiş olduğumuz hizmetten rahatsız olan ve sadece kendi menfaatleri düşünen, sürekli olarak firmamızın araçlarına ve hizmet noktalarına zarar veren kişiler aslında Afyonkarahisar halkına ve ona sunduğumuz hizmete saldırmaktadır. Resmi makamların gerekli işlemleri yapacaklarından eminiz. Afyon halkının da bu duruma seyirci kalmayacağından ve gereken demokratik tepkiye göstereceğinden şüphemiz yoktur.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme