• Haberler
  • Genel
  • 'Toplu sözleşme tasarısı, toplu görüşmeden bile daha geri'

'Toplu sözleşme tasarısı, toplu görüşmeden bile daha geri'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısı’nı eleştirdi. Özsoy, 'Bu tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istenmektedir' dedi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderilen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısı’nı eleştirdi. Tasarı’nın [&hellip]

“Toplu sözleşme tasarısı, toplu görüşmeden bile daha geri”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısı’nı eleştirdi. Özsoy, “Bu tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istenmektedir” dedi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderilen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısı’nı eleştirdi. Tasarı’nın adaletli olmadığını bildiren Özsoy, “Bu tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istenmektedir. 10 hizmet kolunda yetkili olsanız dahi; matematiksel olarak en çok üyeye sahip konfederasyon olamayabiliyorsunuz. Bu durumda tasarı size, toplu sözleşme masasında hiçbir söz hakkı vermiyor. Bununla birlikte hizmet kolunda yetkili bir tek sendikası olmayan bir konfederasyon da en çok üyeye sahip konfederasyon olabiliyor ve hizmet kolları, emekliler, sendika üyeleri ve sendikaya üye olmayan kamu görevlilerinin tamamı hakkında karar alabiliyor” dedi.
“Her türlü mücadeleyi vereceğiz”
Bu tasarı ile ilgili eylemsellik sürecinin başlayabileceği sinyalini veren Özsoy, “Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın umutlarını çalan; hayal tacirliği yapan; kamu görevlilerinin anayasal haklarının önüne set çeken zihniyetin ürünü olan bu yasa tasarısına karşı, her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu tasarının yasalaşma sürecinin her aşamasına, tüm imkânlarımızla ve enerjimizle müdahil olmaya devam edecek, eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“Dikensiz gül bahçesi isteniyor”
Özsoy, bu tasarı ile hükümetin sendikalar arasında adaletsiz davrandığının ortaya çıktığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Bu nasıl bir adalettir ki, taslakta Memur-Sen’in her 128 bin üyesi için bir temsilci, Türkiye Kamu Sen’in her 200 bin üyesi için bir temsilci, KESK’in 232 bin üyesi için bir temsilci düşmektedir. Buna göre genel toplu sözleşmede Memur-Sen 4 temsilci, Türkiye Kamu-Sen 2 temsilci, KESK ise 1 temsilci ile temsil edilecektir. Bu durumda hükümet Memur-Sen’e toplu sözleşmeyi bağıtlama hakkı vermek için adalet mekanizmasını delik deşik etmiştir. Memur Sen toplu sözleşmeyi imzalamazsa Türkiye Kamu-Sen ve KESK Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna itiraz yetkisine sahip bulunmamaktadır. Üçlü Danışma Kurulu toplantılarında konfede-rasyonların bütün görüşlerinin taslağa yansıyacağına ve kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkının gereğinin yapılacağına dair söz veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bırakın görüşlerimizi yansıtmayı, aylardır kamu çalışanlarını oyalamış; konfederasyonlara başka, Bakanlar Kurulu’na başka taslak verme durumuna gelmiştir. Anlaşılıyor ki hükümet, memurlarla toplu sözleşme yapmak istemiyor; toplu sözleşme masasında dikensiz gül bahçesi istiyor.Hükümet, kurduğu toplu sözleşme tiyatrosuna figüran oyuncu arıyor. Türkiye Kamu-Sen’in memurlarla ilgili hiçbir karanlık senaryoda yer almayacağını görenler, kendi anlayışlarına uygun sendikayı buldular; pa-lazlandırdılar; şimdi de onlarla al takke ver külah toplu sözleşmecilik oynayacaklar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme