• Haberler
  • Genel
  • Toplu konutta kur’a sevinci – Kocatepe Gazetesi

Toplu konutta kur’a sevinci – Kocatepe Gazetesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) alt gelir gurubu için 144 konut ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşlar için 96 konut olmak üzere toplam 240 konutluk projesinin kuraları çekildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde asil listeye girerek ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar TOKİ’nin ilimizde konut yapmasına öncülük eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.Belediye Başkanı Burhanettin [&hellip]

Toplu konutta kur'a sevinci

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) alt gelir gurubu için 144 konut ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşlar için 96 konut olmak üzere toplam 240 konutluk projesinin kuraları çekildi.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde asil listeye girerek ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar TOKİ’nin ilimizde konut yapmasına öncülük eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Sahipata Semti’ndeki TOKİ konutlarında kura sevinci yaşandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. İlk kurayı protokol üyeleri çekerken Gazete 3 Muhabiri Duygu Tekin de kura çekimine basını temsilen katıldı. 96 konutun yer aldığı 1+1 konutlara 702 başvuru yapılırken, 144 konutun yer aldığı 2+1 konutlara ise 3 bin 343 vatandaş başvurdu. 3’üncü Noter huzurunda gerçekleştirilen kurayı heyecanla takip eden vatandaşlardan ismi okunanlar büyük sevinç yaşadı.
Evi istimlak edildiği için evsiz kalan 81 yaşındaki Ahmet Çelik isimli vatandaş kurada adını duyunca büyük mutluluk yaşarken duygularını şu sözlerle ifade etti; “81 yaşındayım ve bu yaştan sonra ne ev yaptırma ne de ev alma imkanım var. Sağolsunlar devlet büyüklerimiz bizlere böyle bir imkan verdiler. Belediye Başkanımız seçimden önce bizlere böyle bir söz vermişti. Bugün sözünü yerine getirdi. Başkandan ve diğer yetkililerden Allah bir değil, bin kere razı olsun.”
Engelli kontenjanından kuraya girerek asil listede yer alan İlyas Can adlı vatandaş ise büyük bir sevinç yaşadığını ifade etti. Kendilerine büyük bir iyilik yapıldığını ve artık ev sahibi olabileceklerini dile getiren İlyas Can, “Şuan çok ama çok mutluyum. Engelli kontenjanından girdiğim kurada 1. asil olarak seçildim sevincimiz büyük. Bize bu konuda destek veren ve bu işe öncülük eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başta olmak üzere Valiliğimize ve TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Mustafa Kaya adlı vatandaşta kendisinin muradına erdiğini belirterek, “Allah herkese nasip etsin, bize bu imkanı veren herkese teşekkür edi-yorum” diye konuştu. Şükriye Karadeniz adlı vatandaş ise Başkan Çoban’ın seçimden önce kendilerine verdiği sözü tuttuğunu belirterek, teşekkür etti.
Kura çekiminde konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, “17 ilçemiz ve merkez ilçede müracaatlar sonuçlandırıldı ve bugüne kadar geldik. İl Valiliği olarak yaptığımız tespitleri bildirdikten sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne bunları kesin rakamları oluşturarak bugünkü kura çekim törenine geldik” dedi. Şanlıer, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
1+1 Hak sahipleri
İLYAS CAN, BAYRAM YÜKSEL, Birol ÖZDEMİR, Rıza KACAR, ARİFE OK, Şuayip UĞURLU, Mustafa AKKUŞ, Mustafa ÖLÇÜM, MEHMET EMİN SELEK, SELİM GÖLPINAR, Kadir YAŞAR, MEHMET DURUŞMA, ALİCAN AKDEMİR, Ahmet ERİŞ, SAMİYE MEŞE, MEVLÜT KORKMAZ, Hatice BOSTAN, Mustafa TEKTEK, MEHMET ÜSTÜNDAĞ, UMMAHAN KAYA, PERİHAN KARABAĞ, Peruze ÇELİK, İBRAHİM SEVİM, Mehmet DOĞRUER, Yurdagül ÇAMCI, Muammer DURGUT, ALİ HEPER, Güler KOÇYİĞİT, HAVA KARAGÖZ, MEHMET DAĞ, Şöhret KÖKTÜRK, ABDİL ŞAHİN, KEZİBAN KAPLAN, Mustafa ESKİ, ÖZCAN KURUK, ALİ ÇAY, İBRAHİM SÖKMEN, BASRİ BİLENSOY, Ahmet CEYLAN, AYGÜN MAMAK, BAYRAM ESEN, Cemal ÖVÜT, MUSTAFA OKUMUŞ, FAHRİ ERGÜDER, MERAL BALKAŞ, YETER SERHAT, Sultan İNCEER, KAZIM ŞAHİN, DÖNE GEZER, ŞAHANDER SARIGÖZ, Mevlüt KARAGÖZ, Nurcan KUMAK, ALİ YAVUZ, Yaşar TUNÇER, Bahattin ULUHAN, Mustafa ASLAN, Tahsin KUCUR, BÜLENT ULUS, Fatih DURMUŞER, İBRAHİM DİNLER, KEZİBAN DEMİRYOL, Nihat EŞBAH, YILMAZ ÖZDEMİR, İLYAS KEMER, MÜNEVVER TURAN, REFAN SEYHAN ARLI, HÜSEYİN YAŞAYACAK, Hasip ERGÜN, Orhan EVREN, Safiye BODUR, ZEKİ KARAMEH-METOĞLU, Aynur ULUSOY, AYSEL GÜNDÜZ, Mahmut TIRPANCI, Sultan TEKTEK, GÖKNUR GÜVEN, ALİ ÇELİK, Halime Reyhan UYAR, HALİL İBRAHİM TÜRKMEN, Fadime Şehnaz ÇAĞLAR, HABİBE CİRİT, Gül YILMAZ, MUSTAFA MECSİ, Recep TEKTEK, CEMİL ÖZDEMİR, MEVLÜT MAZIBAŞ, NURSEL ERDOĞDU, YAŞAR TAŞPINAR, Alican ASLAN, ALİ KAYA, Veli DURMUŞER, RAMAZAN KAYA, MEHMET KAPLAN, CELİL BATI, İSMAİL ÖZBAY, Mehmet ÖZTÜRK
87,20 metrekare 2+1 hak sahipleri
SELAHATTİN SULAK, FATMA AKDA��, MUSTAFA KOÇYİĞİT, MEHMET KURT, MUAMMER KALKAN, İSMAİL TAŞPINAR, MUTLU UZUNKAYA, ALİ KARACA, FATİH MEHMET TEKİN, ALİ TESTİĞ, OSMAN KANBAK, ÖZGÜR TÜRKMEN, ŞERİFE GÜLSER, ESİN KEKLİK, ADEM YERLİKAYA, HURİYE UĞUR, SERDAR KİRAZ, DAVUT AKKUŞ, Ersin KARATAŞ, ALİ AKKAN, MUSTAFA ŞAŞMAZ, Dudu KESKİNER, HAŞMET YURTERİ, İBRAHİM KÜLER, NEJDET KOCABIÇAKOĞLU, TUĞFAN YILDIRIM, AHMET ÖZKAN, SEYDİ AHMET GÜNDOĞDU, ŞÜKRİYE ERÇOBAN, MEVLÜT KARADAYI, OSMAN ÇELİKBİLEK, LÜTFİ TUNGUÇ, ABDURRAHMAN YETİŞKİN, ŞÜKRÜ ÖZCAN, SEVİLİ GÖKÇE, NAİL TOKDEMİR, NUSRET DURMUŞ, BEKİR AVGAN, MURAT YAVUZ, ZAFER OĞAN, ABDULLAH KARATEPE, ÜNAL DANA, YAKUP YILMAZ, VELİ KILINÇ, SATI KOÇ, MEHMET MALIÇOK, NECDET tosun, İBRAHİM KARANFİL, YASİN KESKİN, HANİSE KAYA, MEHMET DAŞKALE, EMİNE ARSLAN, METİN ULUDAĞ, ENVER SAKİ, Mevlüt UĞURLU, ALİ OSMAN MANGA, Kadir KARATAŞ, UĞUR ATAY, Selami ZEYBEK, Çetin SAYGI, Mustafa KUMARTAŞ, MEHMET ALİ AKMAN, SUAT KUYTU, MEVLÜT KARAMEMİŞ
64,71 metrekare 2+1 hak sahipleri
BAYRAM ALİ ÖZCAN, SADIK ÇÖYGÜN, HATİCE ÖZCAN, MUHAMMET YILDIZ, MURAT TÜRKSOY, AHMET ÇELİK, MURAT YAKUT, İHSAN ÇALIŞGAN, YASİN KARPUZ, MUSTAFA KAYI, MEHMET PEHLİVAN, ŞÜKRÜ YAPAR, YILMAZ KÜRKÇÜ, ŞENOL ARSLAN, GÖKHAN BARLAK, GÜROL DADAK, AHMET KESİK, FATİH ÇOBANKAYA, ÜZEYİR ARAN, AHMET BAYRAM, HAMZA ÖZDEMİR, MEVLÜT BİRİCİK, REMZİ SAKARTEPE, MUSTAFA BİNATLI, AHMET CEYLAN, MEHMET ALP HEPER, SELMA KANDEMİR, YÜKSEL ÖZPINAR, ALİ BÜYÜKKESKİN, MERYEM ŞENEL, FEYZULLAH KOÇ, SEVİNÇ AKTOPRAK, NURİ TÜRKEŞSİZ, VURAL ŞENTÜRK, ŞÜKRÜ CEBEL, AYTAÇ BAKUBALA, ŞÜKRİYE KARADENİZ, EMİNE KOÇ, MEHMET DOĞAN, HÜSNİYE ÇALTEPE, TEKİN ARDIÇ, ERCAN ÇİMEN, YASEMİN ORHAN, DUDU ÇELEBİ, ÜZEYİR BUCAK, İSMAİL DOMBAYCI, MUHAMMED MEHMET SAKIZCI, SOLMAZ EBREN, MEVLÜT SATILMIŞ, HAVVA EKSİK, İSMAİL KARA, YAŞAR ADAK, GÜLSEREN SAĞLAM, H.İBRAHİM BAŞPINAR, İSMAİL YAĞŞİ, İSMEHAN ÖZTÜRK, MİNE YURCU, MERAL ÖRNEKOL, MEHMET ÇIĞRI, MERYEM KARAKOÇ, TAYFUR ÖZMEN, MEHMET TEKİN, BASRİ ÖZÇINAR, GÜLNUR ÖZDEMİR, ÜNAL ULUSOY, MEHMET ÖNCEL, ALİ MERGEN, ÜNAL TOKGÖZ, HANİFE ÇETİNKAYA, NAZİKE GÜRKAŞ, RAHİM ÖZKARA, MUHARREM HASAN, FATMA TAŞPINAR, AYŞE KAYER, ESRA ADIYAMAN, İHSAN CIRIK, MEHMET KAPLAN, AYŞE UYGUN, ŞÜKRÜ TÖZÜM, HASAN SEVİM

Konutların arkası gelecek
Toplu Konut İdaresi Afyonkarahisar Proje Satış Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik ise ev sahibi olmak isteyen Afyonkarahisarlılara “daha çok çalışma” müjdesi verdi. Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “1+1 konut sayımız 96 tane. Bu yetiyor mu, yetmiyor. Büyük çoğunlukla hemşehrilerimiz sağolsunlar başvuruda bulundular. 2+1 konutlarımız da 144 tane, ama o da yeterli değil. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konutların sayılarını artıracağız. Çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesinler, onlara da projelerimiz devam ediyor. Onların ilerideki dönemde konutlarını dağıtacağız. Vatandaşlarımız mutlaka valiliğe başvurarak evraklarını tamamlasınlar. Evrak tamamlamayan vatandaşlarımız, daha sonra hak kaybına uğruyor. Vatandaşlar, hak sahipliği, konut satış sözleşmesinden sonda elde ediyorlar” dedi. Konutlar hakkında bilgi veren Çelik, şöyle konuştu: “1+1 konutlar, 47 metrekare peşinatsız. TOKİ Başkanlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımız 600’ü aşkın başvuruda bulunmuşlar. 10 kişide bir kişinin konut alması bizim kriterlerimize uygun değil, biraz daha sayının artırılması gerekir. 2+1 konutlarımızdaki başvurular biraz daha fazla. Buradaki 144 adet konuta 3 bin 343 kişilik bir başvuru var. Bu da daha çok çalışmamız gerektiğini ortaya koyuyor 197 lira taksitle 2+1 konutlarımızın satışı başlıyor. Bu da dar gelirli vatandaşlarımız için uygun bir taksit. Teslimi 30 ay olarak düşünüyoruz ama bu süreyi 5-6 ay daha erkene taşımak istiyoruz.”

Bakmadan Geçme