• Haberler
  • Gündem
  • Toplu İş Sözleşmesi buluşması – Kocatepe Gazetesi

Toplu İş Sözleşmesi buluşması – Kocatepe Gazetesi

KYK çalışanlarını bilgilendiren Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Sorumlusu Ahmet Özen, 'Dayanışma aidatı tabirden anlaşılacağı gibi dayanışmacılık prensibinin ifadesidir. Bu prensibin doğal hukukta da Aristo'ya kadar uzanan temeli vardır. Buna göre insan toplum içinde ki yerini pozitif hukuktan evvel doğal hukuk belirlemektedir ve her fert kamu menfaatinin kişi menfaatine üstün olduğu topluma dahildir' dedi.Özen 'O halde [&hellip]

KYK çalışanlarını bilgilendiren Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Sorumlusu Ahmet Özen, “Dayanışma aidatı tabirden anlaşılacağı gibi dayanışmacılık prensibinin ifadesidir. Bu prensibin doğal hukukta da Aristo’ya kadar uzanan temeli vardır. Buna göre insan toplum içinde ki yerini pozitif hukuktan evvel doğal hukuk belirlemektedir ve her fert kamu menfaatinin kişi menfaatine üstün olduğu topluma dahildir” dedi.
Özen “O halde dayanışma aidatının kriteri şahsın topluma toplumun şahsa tabiyeti mevzusudur. Ayrıca dayanışma aidatının amacı TİS’i yaymak ve mümkün olduğu kadar işçinin yararlanmasını sağlamaktır. Toplu iş sözleşmesinden yararlanma konusunda esas şart sendika üyeliğidir” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme