Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TOPLANTI

Afyonkarahisar siyasetinde “Cumhur İttifakı” sağlıklı ilerliyor. AK Parti ve MHP’nin Afyonkarahisar Milletvekilleri ile il başkanlarının bu konuda “özel” hassasiyetleri mevcut.
“Maaşallah” diyelim…
Cumhur İttifakı ile ilgili olarak bir süredir hakim olan “istişare toplantısı” fikri ve teklifi ise ortada kalmışa benziyor. Aslında ilimiz siyaseti için böylesi bir toplantı yeni bir fikir değil. Geçmişte benzerleri gerçekleştirilmişti. İlimizdeki siyasi partilerin il başkanları bir çok defa bir araya gelmeyi başarmışlardı. Ama ne yazık ki bu tür toplantılar kalıcı hale getirilemedi.
Siyasetin cilvesi mi dersiniz, insan fıtratının gereği mi; o konuda karar sizin…
MHP cephesinde böyle bir toplantı talebi olduğu, AK Parti il yöneticileri ile MHP il yöneticilerinin bir araya gelip, “Cumhur ittifakı” pozunu kamuoyuna gururla vermek istedikleri aşikar. Ama aynı arzu AK Parti cephesinde pek görülmüyor.
Hasılı kelam; MHP’nin istediği böylesi bir toplantı şimdilik zor görünüyor. Geçen zaman ne gösterir bilinmez…

 

 

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI’NIN YANKILARI

 

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde 6-7-8 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası MXGP Türkiye organizasyonu sona erse de yankıları devam ediyor. Organizasyonun kendisi ve Afyonkarahisar’a olan maliyetiyle ilgili soru işaretleri maalesef ki, halen ortada duruyor.
Türkiye Motorsporları Federasyonu’nun izlenme ve katılımla ilgili olarak taahhüt ettiği rakamların gerçekleşip gerçekleşmediği merak konusu. Aynı zamanda başta Belediye olmak üzere kamu kurumlarının bu organizasyona ne kadar maddi destek sağladıkları hakkında da bir sürü tevatür mevcut. Satılan ve dağıtılan biletlerle ilgili olarak ortada dolaşan rakamlar dudak uçuklatıcı.
Organizasyonla ilgili eksik ve hatalar da işin cabası.
Önümüzdeki günlerde tüm bu konularla ilgili olarak basın ve kamuoyunun ayrıntılı olarak bilgilendirileceği belirtiliyor.
Bu pilav daha çok su kaldıracak gibi görünüyor ya, haydi hayırlısı…

 

EŞSİZ BİR KAYNAK KİTAP GELİYOR

 

Son dönemde Afyonkarahisar’ın yerel hafızasına önemli katkılar sağlandı. Başta Afyonkarahisar Belediyesi’nin ve eski Başkan Burhanettin Çoban’ın destekleri ile ilimize dair bir çok kitap yayınlanarak kütüphanelerde yerlerini aldılar. Bu kitapların bir çoğu ilimizin tarihini, kültürünü, değerlerini gelecek nesillere eksiksiz taşıyacak mahiyetteler. Emeği geçen herkese minnettarız. Şu sıra ekonomik krizin etkisiyle kitap yayınına ara verildiğini duyuyoruz.
Belediye yönetimi haklı olabilir. Kriz gerçekten etkili. Hele ki basın-yayın sektöründe. Kendimizden biliyoruz. Yerel gazeteler belki de tarihinin en zor günlerini geçiriyor. Ama “bu da geçer inşaAllah.” diyoruz.
Bizim işaret etmek istediğimiz sevindirici bir haber var. Afyonkarahisar’ın duayen mimarlarından, eski eserlerin aslına uygun olarak tadilattan geçirilerek bugün gördüğümüz “Tarihi Afyonkarahisar sokakları” manzarasında inkar edilemez bir emeği bulunan, elinden çıkan bir çok tadilat eseriyle geçmişi bugünlere taşıyan değerli insan Mahmut Ülker Abi’nin uzun yılların birikimini kitaba dönüştürmek üzere olduğunu öğrendik.
Afyonkarahisar’ın sivil mimarisi açısından eşsiz ve çok büyük bir öneme sahip olduğuna inandığımız bu kitabın alanında büyük bir eksikliği gidereceğine inanıyoruz. Pek çok il bu kitaba gıptayla bakacaktır, eminiz. Emeği ve birikimi nedeniyle Mahmut Ülker Abi amcamıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Yanlış anlaşılmasın, bu kitap Belediye imkanları ile değil, muhtemelen M. Ülker Abi’nin kendi çabaları ve dostlarının katkıları ile ortaya çıkacak. Hayırlı olsun.

 

 

KAPIYA GELEN GAZETELER

 

Yeşilçam’da genellikle ‘esas oğlan’ın sadık dostu rolleriyle tanınan Süleyman Turan, geçtiğimiz hafta İstanbul Kadıköy’deki evinde yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin.
“Çok mu severdin rahmetliyi?” diyecek olursanız, tanımam aslında kendisini. Ama Turan’ın vefatı sonrası gazetelere yansıyan haberlerde ilginç bir detay vardı. Biz de bu detaya gazetecilik mesleğine aşık bir dostumuz vasıtasıyla muttali olduk.
Haber şöyle: Usta sanatçı Süleyman Turan 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son olarak Sonsuz Bir Aşk filminde oynayan usta oyuncunun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Süleyman Turan’ın kapıdaki gazeteleri almamasından şüphelenen komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla içeri girdi ve usta oyuncunun cansız bedeniyle karşılaştı. Turan’ın iki gün önce hayatını kaybettiği belirlendi.
Yaa işte böyle değerli dostlar… Kapınıza gelen gazetelerin aslında “hayati” önemi var. Hele bir düşünün: Günde 50 kuruş verseniz, kaç kişi kapınıza kadar gelip günlük haberleri size anlatır ya da bize bir haber getirir? Bırakın haberi ya da gazeteyi, günde 50 kuruş verseniz ve deseniz ki birine, “her gün şuradan geçeceksin, hiçbir şey olmasa bir selam vereceksin” Kaç kişi tutar sözünüzü?
Gariptir bu meslek… Aşk olmadan olmaz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti