'TÖMER Türk kültürünü tanıtıyor'

AKÜ TÖMER Müdürü Doçent Dr. Ahmet Karaman, kursiyerlere kayıttan kurs sonuna kadar her türlü yardımın yapıldığını ve Türk kültürünü tanıtmayı bir görev kabul ettiklerini söyledi   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doçent Dr. Ahmet Karaman, Gün FM'in Kampüs programında merkezin faaliyetlerini anlattı. 'KURSİYERLERE HER TÜRLÜ YARDIM YAPILIYOR' TÖMER [&hellip]

AKÜ TÖMER Müdürü Doçent Dr. Ahmet Karaman, kursiyerlere
kayıttan kurs sonuna kadar her türlü yardımın yapıldığını ve
Türk kültürünü tanıtmayı bir görev kabul ettiklerini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doçent Dr. Ahmet Karaman, Gün FM’in Kampüs programında merkezin faaliyetlerini anlattı.
“KURSİYERLERE HER
TÜRLÜ YARDIM YAPILIYOR”
TÖMER Müdürü Doçent Dr. Ahmet Karaman, merkezin 2012 yılında kurulduğunu belirterek şunları kaydetti: “Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz kursiyerlerimize kayıt öncesinden başlayarak merkezimizi, üniversitemizi ve şehrimizi tanıtarak yardımcı olmaktadır. Merkezimizin faaliyetlerini sosyal medyanın imkânlarını kullanarak dünyanın en uzak yerlerine duyurmak için gereken çaba gösterilmektedir. Kursiyerlerimizin şehrimize güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için onlara gereken her türlü yardım yapılmaktadır. Gerek konaklama gerekse ikamet konularında yardım isteyen kursiyerlerimize de gereken yardım yapılmaktadır.”
“TÜRKÇEYİ EN
GÜZEL ŞEKİLDE ÖĞRETİYORUZ”
Dilin kültür taşıma fonksiyonu bilincinde olarak kursiyerlere Türkçeyi en güzel şekilde öğrettiklerini belirten Karaman şöyle konuştu:
“Türk kültürünü de tanıtmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönüp ülkemizin gönüllü elçileri olacakları bilinciyle onlara karşı anlayışlı, sabırlı ve güler yüzlü olmayı bir düstur haline getirdik. Üniversitemizi ve şehrimizi ikinci vatanları olarak görmeleri için her türlü fedakârlık yapılmaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkçe Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezini dünyada tanınır duruma getirmek için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme