• Haberler
  • Genel
  • TOKİ’den 363 milyonluk yatırım – Kocatepe Gazetesi

TOKİ’den 363 milyonluk yatırım – Kocatepe Gazetesi

Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi, Afyonkarahisar’da yaptığı yatırımlarla şehrin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. TOKİ, bugüne kadar Afyonkarahisar’da değeri 350 milyon lirayı aşan yatırımlara imza attı Son yıllarda atağa kalkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Afyonkarahisar’da da önemli yatırımları bitiriyor. TOKİ, Afyonkarahisar’da 3 bin 482 konut, 3 ilköğretim okulu, lise, kreş, 7 ticaret merkezi, 5 cami ve bir [&hellip]

TOKİ'den 363 milyonluk yatırım

Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi, Afyonkarahisar’da yaptığı yatırımlarla şehrin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. TOKİ, bugüne kadar Afyonkarahisar’da değeri 350 milyon lirayı aşan yatırımlara imza attı

Son yıllarda atağa kalkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Afyonkarahisar’da da önemli yatırımları bitiriyor. TOKİ, Afyonkarahisar’da 3 bin 482 konut, 3 ilköğretim okulu, lise, kreş, 7 ticaret merkezi, 5 cami ve bir pansiyon yaptı. Bu yatırımların toplam bedelinin yaklaşık 363 milyon lira olduğu belirtiliyor.
TOKİ’nin Afyonkarahisar’daki uygulamalarının başında konutlar geliyor. Merkezde Telsiz Mahallesi 1’inci Etap’ta 516’sı alt gelire hitap etmek üzere toplam 531 konut ve sosyal donatı kapsamında 24 derslikli ilköğretim okulu ve ticaret merkezi yapıldı.
Yine Merkezde Telsiz Mahallesi’nde 2’nci Etap’ta 363 konut ve sosyal donatı kapsamında kreş tamamlandı.
İlçelerde de yatırımlar yapılıyor
TOKİ’nin konut çalışmaları yalnızca Afyonkarahisar merkezi ile sınırlı değil. Bolvadin’de 208’i alt gelirli grup için 280 konut, Erkmen’de 188 konut ve 16 derslikli ilköğretim okulu ile cami, Emirdağ’da 1’inci Etap’ta 48’i alt gelir gurubuna hitap eden 232 konut ve ticaret merkezi ile cami,
Sandıklı’da Çakır Mahallesi’nde 198 konut, Sandıklı 2’nci Etap’ta 297 konut ve ticaret merkezi ile cami, Dinar 1’inci Etap’ta 112’si alt gelirli gu-ruplar için olmak üzere 363 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve cami, Dinar 2’nci Etap’ta 495 konut, Dinar’da 200 kişilik öğrenci pansiyonu, Çay’da 181 konut ve ticaret merkezi ile cami, yine Çay’da 95 konutluk Tarımköy uygulaması, Susuz’da 44 konutluk Tarımköy uygulaması ve ticaret merkezi, Bayat’ta da 128’i alt gelirli gruba hitap eden 165 konut ve ticaret merkezi yapan TOKİ, devam eden projeleri ile de iddialı.
İnşaat hâlinde olan önemli uygulamalar
TOKİ’nin Afyonkarahisar’da inşaat halinde olan uygulamalarında ise toplamda 261 konut, 3 hastane, Polis Meslek Yüksekokulu ve Termal Huzurevi bulunuyor.
Afyonkarahisar’da yapımına devam eden ve kapasitesi ve modern binasıyla tüm bölgeye hizmet vermesi beklenen 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu yatırımlardan sadece biri.
Yine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Cumhuriyet Bayramı’nın ertesinde yaptığı basın toplantısında kamuoyuna duyurulan Sandıklı Termal Huzurevi de yapımı devam eden uygulamalar arasında.
Temelini İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın attığı 500 kişilik Polis Meslek Yüksekokulu, PMYO Nimaziye Binası, PMYO Kampüsü içindeki Futbol Sahası Tribünü ve Lavabo Mahali de TOKİ’nin Afyonkarahisar yatırımları içinde bulunuyor.
Çay’da 50 yataklı hastane, Merkez Sahipata Mahallesi’nde 246 konut ve Şuhut’ta da 75 yataklı hastane, TOKİ’nin Afyonkarahisar’da inşaatı devam eden projeleri.
Alt gelir grubu da düşünüldü
TOKİ’nin yaptığı konutlardan bin 571 konut Alt Gelir Grubu’na yönelik. Bu konutlar, 4 bin TL peşin, 15 yıl vade ve yaklaşık 250 TL. taksitlerle satıldı.
TOKİ’nin yoksul konutları kapsamında 176 konut peşinatsız, 100 TL’den başlayan taksitlerle 20 yıl vadeli olarak satılıyor. 139 konut ise Tarımköy Uygulamaları kapsamında yapılıyor.
Projeler arasında Müze de var
TOKİ’nin Afyonkarahisar’da proje çalışmaları devam eden uygulamaları ise şöyle:
-İhalesi 30 Kasım 2010’da yapılacak olan Merkez Erkmen Kasabası 2 adet 200 kişilik pansiyon, 24 derslikli ilköğretim okulu.
-İhalesi 8 Aralık’ta yapılacak olan Spor Kompleksi İhalesi
-Merkez Müze Binası
-Dazkırı’da 192 konut
-Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlilerine yönelik 200 konut
-Dinar’da 3.Etap konutları
-Dinar’da gecekondu dönüşüm programı çerçevesinde 500 konut
-Emirdağ Gömü’de Tarımköy kapsamında 55 konut
-Emirdağ 2.Etap’ta 254 konut
-İscehisar’da 100 konut
-Sinanpaşa Akören’de Tarımköy kapsamında 100 konut
-Sinanpaşa Serban’da Tarımköy kapsamında 100 konut
-Şuhut’ta 100 konut. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme