• Haberler
  • Genel
  • TOKİ'de kuralar çekildi, 864 kişi ev sahibi oldu

TOKİ'de kuralar çekildi, 864 kişi ev sahibi oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan 864 konut ile ilgili üç ayrı kura çekimi gerçekleştirildi. Ev sahibi olabilmenin mutluluğu katılanların yüzlerine yansıdı Afyonkarahisar Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimleri, Afyonkarahisar 6. Noteri Ali Baykal huzurunda yapıldı. İlk olarak Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği toplu konut projesi kapsamında yapılan 215 konut ve [&hellip]

TOKİ’de kuralar çekildi, 864 kişi ev sahibi oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan 864 konut ile ilgili üç ayrı kura çekimi gerçekleştirildi. Ev sahibi olabilmenin mutluluğu katılanların yüzlerine yansıdı

Afyonkarahisar Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimleri, Afyonkarahisar 6. Noteri Ali Baykal huzurunda yapıldı. İlk olarak Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği toplu konut projesi kapsamında yapılan 215 konut ve Afyonkarahisar Valiliği Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü toplu konut projesi kapsamında ise 217 konutun konut belirleme kurası, alt gelir grubuna yönelik yapılan 432 konutluk 2. Etap projesi için ise konut alma hakkı belirleme kurası gerçekleştirildi.
Kura Çekiminde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Alt gelir grubuna yönelik başlatılan 255 konutluk projeye çok fazla talep olduğu için girişimlerimizle bu sayıyı arttırdık. 432 konut yapımı için başlayan proje bugün konut hakkı belirleme kurasına kadar geldi. Aynı zamanda belediyemiz ve basın çalışanları için geliştirilen proje ile Milli Emlak müdürlüğümüz için yapılan projelerde de konut belirleme kuralarını bugün çekeceğiz” dedi.
ABDİOĞULLARI ÇOK YOĞUN ÇABA SARF ETTİ
Gazetecilerin de yer aldığı 215 Adet Toplu Konut Projesi için Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın çok yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, “Sanıyorum Sayın Abdioğulları, kendisine bir işyeri ya da bir ev almak için bu kadar mesai harcamamıştır. Ama basın çalışanlarının ev sahibi olması için Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nu, değerli milletvekilimiz Sait Açba’yı ve bizleri sürekli ziyaret etmek suretiyle inanılmaz bir mücadele sergiledi. Hatta bizleri zorladı desek abartmış olmayız” dedi.
ABDİOĞULLARI’NDAN
BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Mehmet Abdioğulları, çok zor şartlar altında çalışan basın çalışanlarının ev sahibi olabilmesi adına başlatılan projenin çok anlamlı olduğuna değindi.
Abdioğulları, Afyonkarahisar Belediye personeli ile birlikte yapılan projeyle konut sahibi olan gazeteciler adına desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve TOKİ idarecilerinden de çok büyük destek gördüklerini belirten Abdioğulları her birine ayrı ayrı teşekkür ederek, çekilen kuraların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.
Öte yandan Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel ise, TOKİ’nin gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti.
AGD’DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların ardından kura çekimi öncesi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve TOKİ Uzmanı M. Ergün Turan’a ilimizdeki medya mensuplarının TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmalarına olanak tanıdıkları için teşekkür plaketi verdi. Kura çekiminin yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, kura çekimi başından sonuna kadar kamera ile kayıt altına alındı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme