• Haberler
  • Spor
  • Tofaş beşinci viteste – Kocatepe Gazetesi

Tofaş beşinci viteste – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadelesini tamamlayan Afyon Belediyespor ilk defa katıldığı Play-Off karşılaşmalarında Tofaşspor'la ikinci kez karşılaştı. İlk maçta Afyon Belediyespor'u 105-68'lik skorla mağlup eden Tofaşspor ikinci maçta da 109-67'lik skorla galibiyete uzandı. 5 maç üzerinden oynanan Play-Off maçlarında Tofaş'ın Afyonkarahisar'da oynanacak maçı da kazanması halinde 4. ve 5. maçın oynanmasına gerek kalmayacak.Bursa'da oynanan ikinci maça [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadelesini tamamlayan Afyon Belediyespor ilk defa katıldığı Play-Off karşılaşmalarında Tofaşspor’la ikinci kez karşılaştı. İlk maçta Afyon Belediyespor’u 105-68’lik skorla mağlup eden Tofaşspor ikinci maçta da 109-67’lik skorla galibiyete uzandı. 5 maç üzerinden oynanan Play-Off maçlarında Tofaş’ın Afyonkarahisar’da oynanacak maçı da kazanması halinde 4. ve 5. maçın oynanmasına gerek kalmayacak.
Bursa’da oynanan ikinci maça hızlı başlayan yine Tofaşspor oldu. İlk çeyrekte 22 sayı bulan Tofaş’a Afyon Belediye 12 sayı ile cevap verebildi.
İkinci çeyrekteki devrenin ilk dakikalarında en çok sayıyı 32 sayı ile kaydeden Tofaşspor farkı da artırdı. Afyon Belediye ise 21 sayı ile Tofaş’a cevap verebildi. İlk yarının sonunda 54-33’lük skorla Tofaş soyunma odasına önde gitti.
İkinci yarının ilk çeyreğinde yüklenen Tofaş farkı artırmayı sürdürdü. Afyon Belediyespor yaptığı ataklarda 23 sayı bulurken Tofaş 28 sayıyla farkı yine artırdı.
Son çeyreğe 82-56’lık skorla üstün başlayan Tofaş son çeyrekte de 27 sayı üretmeyi başardı. Afyon Belediyespor Tofaş’ın 27 sayısına 11 sayı ile cevap verince fark 42 sayıya çıktı. Maçın sonunda 109-67’lik skorla kazanan Tofaşspor oldu. Afyon Belediyespor Tofaş’a karşı kaybettiği bu maçla 2-0’lık geriye düştü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme