• Haberler
  • Genel
  • Toç-Bir-Sen’in ilk kongresi yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Toç-Bir-Sen’in ilk kongresi yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Temsilcilikken şube olma hakkını elde eden Toç-Bir-Sen 37 nolu Afyonkarahisar Şubesi’nin 1. olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. İki liste olarak başlayan seçim daha sonra çarşaf listeye dönüştü. Kurucu Şube Başkanı Mehmet Çınar ve kendi listesi oy kullanan 103 üyeden 91’nin oyunu aldı. Rakibi Cevat Özdemir’e sandıktan 11 oy çıktı “Demokrasi tuzakları engellendi”Tarım ve Orman [&hellip]

Toç-Bir-Sen'in ilk kongresi yapıldı

Temsilcilikken şube olma hakkını elde eden Toç-Bir-Sen 37 nolu Afyonkarahisar Şubesi’nin 1. olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. İki liste olarak başlayan seçim daha sonra çarşaf listeye dönüştü. Kurucu Şube Başkanı Mehmet Çınar ve kendi listesi oy kullanan 103 üyeden 91’nin oyunu aldı. Rakibi Cevat Özdemir’e sandıktan 11 oy çıktı

“Demokrasi tuzakları engellendi”
Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası 37 Nolu Afyonkarahisar Şubesi’nin birinci olağan genel kurul toplantısı dün Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Şube Bakşanı Mehmet Çınar ve Cavit Özdemir’in listelerinin yarıştığı kongre sonucu 91 oy alan Şube Kurucu Başkanı Mehmet Çınar ve listesi göreve seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından genel kurul divanı Sabri Kızılkaya’nın başkanlığında oluşturuldu. Toplantının açılışı konuşmasını Toç-Bir-Sen Şube Bakşanlığı görevine seçilen Mehmet Çınar bir konuşma yaptı. Toç-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Çınar, Memur-Sen ailesi ile birlikte büyük işler başardıklarını bunların başında da var olma mücadelesi verdiklerinin altını çizdi. Çınar,sendika üyelerinin zor zamanlarda fecirde doğan aydınlık gibi, çığ altında bin bir meşakkatle çıkan kardelenler gibi güler yüzleriyle “biz varız”dediklerini söyledi. Mehmet Çınar; “Birilerinin kapıları yüzünüze kapattığı, sizi sessizliğe mahkûm etmek istedikleri zamanlarda öyle bir ses verdiniz ki bu ses okyanus dalgaları misali dalga dalga yayıldı. Bütün Türkiye’de aksi seda buldu. Afyonkarahisar tek başına şube açacak sayıya ulaştı ve bu günleri de hep beraber yaşamayı Mevlam bizlere nasip etti. Siz bir iyilik hareketine omuz verdiniz iyilik kervanına katıldınız. Sizler her zaman ve zeminde hak-sızlığa uğrayanların yanında yer alan, demokrasinin gelişmesinden, halkın değerlerinden yana olan Memur-Sen ailesinin bir ferdi oldunuz. Sizlerin verdiği destek ve güç tahminlerinizin ötesinde iyiliklere vesile oldu. Türkiye’de demokrasiye tuzak kuranlara engel oldunuz. Darbe heveslilerinin heveslerini kursağına koydunuz. Ergenekon zanlılarıyla toplantılar yapanları, onlardan medet umarak istikbal bekleyenlerin heveslerini koydunuz. Darbe demek ekmeğinizin yarıya inmesi demekti; siz emeğinize ve ekmeğinize sahip çıktınız. Doğru yerde durarak Türkiye’de sendikaların, memurların lehine güzel şeyler yapmasına vesile oldunuz. Sizin tarafınız haktan emekten ve alın terinin kutsallığından yana oldu.” dedi.
Memur-Sen demokrasiye katkı verdi
Memur-Sen Genel Başkanı Abdullah Çelik, bu ayların Memur-Sen ailesinin kongre ayları olduğunu söyledi. Farklı iş kollarında faaliytte bulunan sendikaların kongrelerini yapmaya başladıklarını kaydeden Çelik, bu sürecin devam edeceğini ifade etti. Abdullah Çelik Şube Başkanı olduğu Eğitim-Bir-Sen’in genel kurul toplantısının yapılmasıyla sürecin tamamlanacağını ifade etti. Toç-Bir-Sen 1. olağan genel kurul toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan, anayasa değişikliğinde Memur-Sen ailesinin demokrasiye katkı anlamında çok önemli destek ve katılımlar sağladığını vurguladı. Milletvekili Aydoğan; “AK Parti hükümeti olarak 2003-2010 iktidarımız döneminde gerek memurlarımıza gerekse işçilerimize enflasyonuna ezdirmeden enflasyonun üzerinde reel güç artışları sağlanmıştır. 2009 Yılında bir küresel kriz yaşadık. Bundan önceki Türkiye’deki krizler Türkiye’nin kendi sorunlarından kaynaklanırdı. Oysa son yaşadığımız küresel bir krizdi Amerika’da, Avrupa’da 150 yıllık kuruluşlar battı. Ama Türkiye böyle bir sorunla karşı karşıya kalmadı.”diye konuştu.
Şube kurucularına övgü
Toç-Bir-Sen Genel Sekreteri Mustafa Özkaya, Afyonkarahisar Şubesi’nin 1. olağan genel kurul toplantnısına katılmak için başkentten yola çıktığını söyledi. Kendileri için yola çıkmak için zorluk olmadığını belirten Genel Sekreter Özkaya; “Yollar çift şerit yapılmış, araçlar hızlı. Ulaşım çok kolay. Sabah Afyon’a gelir gelmez tarihi bir camiye gittik. Sivri bir tepede Afyon Kalesini gördük onun önünde bir türbe var. Kitabesini okudum iki tane zat biri güneyinde biri kuzeyinde kale fethi sırasında şehit düşmüşler. Ecdadımıza bakın bizim çıkmak için düşündüğümüz kaleyi o fetihte nasıl almış. Bununla bitmedi Afyon’un Cumhuriyet tarihi içinde önemli bir yeri var. Ayakta ayakkabı yok. Erkek kalmamış kadınlar mermi taşıyor milli mücadelenin kurtuluş savaşının en önemlileri Afyon’da yapılıyor.”şeklinde konuştu. Türkiye’nin en güçlü tarım orman alanında çalışan sendikasını sendikaya gönül veren üyelerle birlikte büyüttüklerinden söz eden Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Sendikalar gücünü tabanından, üye sayısından alırlar. Üye ne kadar çok ve kaliteli ise biz o kadar güçlü oluruz. Bu üyeler Afyon’da Toç-Bir-Sen’de var. Bu gücü geliştirip ileri götürmek bu gücü bütün üyelerimizin lehine hizmete çevirmek hepimizin elinde. Afyon Şubesi’nin bugün tek bir ilde ender illerde var tek bir ilde şube kurulmasına vesile olan Şube Başkanı Mehmet Çınar olmak üzere şube yönetimi ve destek olanlara çok teşekkür ediyorum.” Toç-Bir-Sen Şube Başkan adayı Cavit Özdemir, genel kurul toplatısında seçim öncesi yaptığı konuşmada, sendika üyelerinin desteğiyle bir liste oluşturduklarını yine üyelerin desteğiyle kendilerine görev verilmesi halinde en iyi görevi yapacaklarına olan inançlarını dile getirdi. Özdemir; “Arkadaşlarımızla beraber oluşturduğumuz liste sizlere iletilecek. 37. Şubenin kurulmasına emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”dedi.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme