Toç Bir-Sen üyeleri istişare etti

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) 37 numaralı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'nın İl Divan Toplantısı MGC Çakmak Otel'de 24 Şubat Cumartesi sabahı gerçekleştirildi.'DİKLEŞMEDEN DİK DURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'Toplantının açılış konuşmasını yapan Toç Bir-Sen Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen 37 numaralı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 5'nci İl Divan Toplantısı için bir araya geldiklerini söyledi. Afrin operasyonunu [&hellip]

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) 37 numaralı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın İl Divan Toplantısı MGC Çakmak Otel’de 24 Şubat Cumartesi sabahı gerçekleştirildi.
“DİKLEŞMEDEN DİK DURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Toç Bir-Sen Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen 37 numaralı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 5’nci İl Divan Toplantısı için bir araya geldiklerini söyledi. Afrin operasyonunu yürüten kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan en kısa sürede zafer dileyen, şehitlerimizi rahmetle anıp,  gazilerimize acil şifalar dileyen Karakoçan, “İl Divan Toplantımızın sendikamız ve çalışanlarımız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Memur-Sen konfederasyonu ve Tarım ve Ormancılık Hizmet kolumuzun yetkili ve etkili sendikası Toç Bir-Sen olarak zorlu geçen 4’ncü dönem toplu sözleşme sürecini çok iyi yöneterek çok değerli kazanımlarla sonuçlandırdık. Toç Bir-Sen olarak tarım orman çalışanlarımızın her platformda olduğu gibi toplu sözleşme masasında da haklarını sonuna kadar savunan haykıran gür sesi, dikleşmeden dik duran onurlu duruşu olmayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
KONTROL GÖREVLİLERİNE ÖDEME SAĞLANDI
Dördüncü dönem toplu sözleşme kazanımlarından söz eden Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5, 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 yüzdelik zammın yanı sıra enflasyon farkı aldıklarını vurguladı. Karakoçan, “2018-2019 yılları kümülatif zam oranı yüzde 17,54 oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline döner sermayeden mahsuplaşma dışı yıllık 640 TL’ ye kadar ödeme yapılmasını sağladık. Bakanlıkta kontrol görevi yapan mühendis, veteriner hekim, kimyager ve biyolog unvanlı personele görev yaptıkları her gün için ortalama 22 TL ödeme yapılmasını sağladık” diye konuştu.
FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENDİ
Nevzat Karakoçan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde görev yapan personele brüt 300 TL, yılda bin 800 TL’ye kadar fazla çalışma ücreti ödenmesini sağladıklarını belirtti. Karakoçan şöyle konuştu: “ Orman Genel Müdürlüğünde yangın fazla mesai ücretinin brüt 480 TL ile 780 TL aralığında ödenmesini sağladık. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) personeline ayda brüt 300 TL’ye yılda 1800 TL’ye kadar fazla mesai ücreti ödenmesini sağladık. Kitlerde çalışan personelin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesini sağladık. TMO de ücret skalası 5 gruptan 3 gruba düşürüldü. Bu sayede çalışanlarımıza aylık ortalama yüzde 5 kazanım sağladık. Daha burada sayamadığımız 45 genel 25’i hizmet kolumuza ilişkin toplam 69 kazanımın altına imza attık. Ülkemiz, sendikamız ve çalışanlarımız adına soylu yürüyüşümüz emin adımlarla hiçbir engele, sıkıntıya aldırmadan, yılmadan, usanmadan devam edecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme