TMO Mavi Renkli Haşhaş Tohumlarını Satışa Açtı

Afyon Alkaloidleri Fabrikası (AAF) İşletme Müdürlüğü stoklarında bulunan bin ton natürel mavi renkli haşhaş tohumu, gıda amaçlı kullanılmak üzere 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren kişi ve kuruluş ayrımı olmadan peşin, serbest olarak talep toplama yöntemiyle satışa açıldı.

Mavi renkli haşhaş tohumları Ekim ayı satış fiyatı yüzde 2 yabancı madde içeriğine sahip ürün için kilogram fiyatı 80 TL olarak fiyata KDV, borsa, diğer yasal yükümlülükler ve manipülasyonun dâhil olmadığı açıklandı.

Satışa açılan aylık stok miktarına yüksek talep gelmesi durumunda tahsis yapılarak satışlar gerçekleştirileceği bildirildi. Satışa açılan miktar ve satış fiyatı Ekim ayı sonuna kadar geçerli olacak. Satışa açılan mavi renkli natürel haşhaş tohumu için 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 13.00’e kadar talep toplanacak. Tahsis sonuçları ise 15 Ekim 2024 tarihinde bildirilecek.  18 Ekim 2024 Cuma günü para yatırılması için son gün olacak. Son teslimat tarihi ise 31 Ekim 2024 olarak açıklanacak. Satın alma şartları dâhilinde talep formları tanzim edilerek en yakın Toprak Mahsulleri Ofisi iş yerine teslim edilmesi gerekiyor. Mavi renkli naturel haşhaş tohumlarının satışı ile ilgili tüm iş ve işlemler için Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü yetkili olacak.

Bakmadan Geçme