TMO Haşhaş Alım Fiyatlarını Açıkladı

TMO Afyonkarahisar Başmüdürlüğü haşhaş ekim dönemi başlangıcında haşhaş alım fiyatlarını muhtarları bilgilendirme toplantısında açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Afyonkarahisar Başmüdürlüğü 2024/2025 Yılı Haşhaş ekim döneminin başlaması dolayısıyla muhtarlara yönelik bilgilendirme eğitimi düzenledi.
Afyonkarahisar’a adını veren, ülke ekonomisine ve ihracata önemli katkılar sağlayan haşhaşın bilinçli ekilmesi, ekim alanının artırılması ve uygulamalardaki değişiklikler konusunda muhtarlara bilgiler verildi. 

TMO Haşhaş Alım Fiyatlarını Açıkladı
BAŞVURULAR 30 EKİM 2024’ TARİHİNE KADAR SÜRECEK
Haşhaş üreticilerinin ekim yapacakları parsel için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alarak HÜBAS’ dan ekim izin talebinde bulunup, muhtarına onaylatması gerekiyor. Kapsül alım fiyatları; Geleneksel haşhaş kapsülleri için 25,00 TL/kilogram, TMO tohumlu Yüksek Morfinli haşhaş kapsülleri için 50,00 TL/kilogram (morfin oranına göre kademeli) Haşhaş ekim başvuru süresi 30 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek. Üretici başına 3 parsel ve 30 dekar ekim alanı sınırlaması uygulanmayacak. Yazlık ekilişler için başvuru yapılmayacak olup kışlık ekim için izin belgesi düzenlenmiş alanlar için yenileme ekimi yapılabilecek. 

TMO Haşhaş Alım Fiyatlarını Açıkladı
500 METREKAREDEN KÜÇÜK PARSELLER İÇİN BAŞVURU ALINMIYOR
Haşhaş ekim alanları uydu üzerinden de takip ve kontrol edilecek. 500 metrekareden küçük parseller için haşhaş ekim başvurusu yapılamayacak. Her üretici tüm parsellerinde kurumdan temin ettikleri TMO tohumluklarını ya da kendi tohumluklarını tercih edecekler. TMO tohumluklarını dekara 1 kilogram hesabıyla dağıtılacak. Üretici, yenileme ekimi yapması durumunda ilave dekar başına 1 kilogram daha haşhaş tohumluğu alabilecek. TMO tohumluk bedeli 75,00 TL/kilogram, TMO’ya satılan ürün bedelinden tahsil edilecek. Toprak Mahsulleri Ofisi Afyonkarahisar Başmüdürlük yetkilileri ofis çuvalı kullanılması, çuval ağızlarının dikili olması, çuval içerisine sadece haşhaş kapsülü konulması ve kesinlikle sap/çöp v.b. konulmaması konusunda da uyarıda bulundu.

TMO Haşhaş Alım Fiyatlarını Açıkladı

Bakmadan Geçme