• Haberler
  • Gündem
  • TKDK 5 yılda 270 milyon liralık katkı sağladı, 100 milyon yolda

TKDK 5 yılda 270 milyon liralık katkı sağladı, 100 milyon yolda

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tarafından proje çağrılarına başvurarak hibe ve destek kazanan işletme sahiplerinin katıldığı toplantı düzenlendi.135 MİLYON LİRALIK HİBEÇakmak Marble Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, Afyonkarahisar’daki destek ve hibe programları hakkında bilgi verdi. Özdemir, �-2016 tarihleri arasında ilimizde 389 projeyle sözleşme [&hellip]

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tarafından proje çağrılarına başvurarak hibe ve destek kazanan işletme sahiplerinin katıldığı toplantı düzenlendi.
135 MİLYON LİRALIK HİBE
Çakmak Marble Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, Afyonkarahisar’daki destek ve hibe programları hakkında bilgi verdi. Özdemir, “2011-2016 tarihleri arasında ilimizde 389 projeyle sözleşme imzaladık. 15 çağrı dönemi getirdik. Yaklaşık 270 milyon liralık bir yatırım ilimizi kazandırdık. 42 il arasında ilk sıralarda yer aldık. Bunun da yaklaşık 135 milyon lirasını hibe olarak yatırımcılarımıza ödedik. Afyonkarahisar ekonomisine çok ciddi katkı sağladığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
SON AŞAMADA 7 BİN
BAŞVURU YAPILDI
Kurum olarak 2000 projeye destek verecek olmalarına rağmen 7 bin başvuru aldıklarını hatırlatan Özdemir, “Biz ilk çağrıda destek verecek proje bulamadık. Arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. İlk IPARD çağrısında sıkıntı çekmiştik ama en son çıktığımız çağrıda 2000 tane projeye yetecek bütçemiz olmasına rağmen 7000 proje başvurusu aldık. Bütçemizin çok çok üzerinde bir proje aldık. Her projeye değil, nitelikli projeye destek verme kararı aldı kurumumuz” şeklinde konuştu.
IPARD II İLE AFYONKARAHİSAR’A 100 MİLYONLUK YATIRIM GELİYOR
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zülgari Özdemir kurumun çalışmaları ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlimizde Avrupa Birliği hibeleriyle AB standartlarında süt ve et üreten hayvancılık tesisleri, süt, et işleme tesisleri, meyve sebze depolama tesisleri, kırsal turizm tesisleri, mermer atölyeleri kuruldu. İlimizde doğrudan veya dolaylı olarak 2.612 kişiye istihdam sağlanmıştır. IPARD-II’nin İlk Sözleşmeleri İmzalanıyor. IPARD-II 1. Başvuru çağrı ilanında beklediğimizin üzerinde proje aldık. Bu ilan kapsamında 449 proje aldık yaklaşık 248 milyon TL yatırım tutarına karşılık yaklaşık 156 milyon TL talebi olmuştur. Bu projelerin değerlendirmesi tamamlanmış olup geçtiğimiz günlerde web sitemizde yayınladık.  Önümüzdeki günlerde İlimizden 93 proje ile sözleme imzalanacaktır. Yedeklerle birlikte toplam 100 proje ile sözleşme imzalanacaktır. Bu projelerle ilimize yaklaşık 99,5 milyon TL’lik yatırım kazandırılmış olacaktır. Bu yatırımlara yaklaşık 64 milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır.  
2. Dönem IPARD Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında ilimizde et ve süt üretimi başta olmak üzere hayvancılık projelerine ilgi çok fazla olmuştur. Kesimhane ve et işleme üzerine çok fazla proje talebi var. Meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu ilçelerde ise meyve ve sebze depolanmasına yönelik proje talepleri oldu. Yenilenebilir enerji ve yumurta üretimine yönelikte çok sayıda proje aldık. İlimizin termal potansiyeli düşünüldüğünde kırsal turizme de ilgi günden güne artmaktadır.”  >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme