• Haberler
  • Genel
  • TKDK 3.proje çağrısına çıktı – Kocatepe Gazetesi

TKDK 3.proje çağrısına çıktı – Kocatepe Gazetesi

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun 3. Proje Başvuru Çağrısı ilanına çıkılması ile ilgili açıklama yaptı TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:'Bildiğiniz üzere Kurumumuz Ulasal Kalkınma Plan, Program ve Stratejilerinde ön görülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Uluslar arası Kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, [&hellip]

TKDK 3.proje çağrısına çıktı

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun 3. Proje Başvuru Çağrısı ilanına çıkılması ile ilgili açıklama yaptı

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere Kurumumuz Ulasal Kalkınma Plan, Program ve Stratejilerinde ön görülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Uluslar arası Kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, Kırsal Kalkınma Programlarının Uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 5648 Sayılı Kanunla Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak kurulmuştur.
Kurumumuz AB’nin Katılım Öncesi Mali Yardımının (IPA) bileşenlerinde beşincisi olan Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında hazırlanan programın uygulanmasında, sorumlu kuruluşlardan birisidir.
Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programının uygulanmasıyla, AB hibe fonları, tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilere, özel sektöre ve potansiyel yatırımcılara hazırladıkları projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır.
Bu kapsamda uygulayacağımız program ve projelerin hedefleri arasında, yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı olarak kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi gelir ve istihdam imkânlarının arttırılması ve çeşitlendirilmesi, fiziki ve sosyal altyapı hizmetlerinin yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yer almaktadır.
Bu kapsamda Birinci Çağrı Döneminde kabul edilmiş başvuruların ilimizdeki değerlendirmeleri tamamlanmıştır ve İkinci Çağrı Döneminde kabul edilmiş başvuruların incelemesine devam edilmektedir. Birinci ve İkinci Çağrı İlanı dönemlerinde başvuru imkanı bulamamış yatırımcılar için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 17 Ekim 2011 Pazartesi günü Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu çağrı ilanı kapsamında desteklenecek tedbirler ve alt tedbirler bazında toplam destek bütçesi 106.020.000 (yüz altı milyon yirmi bin) euro’dur.Bu da Türk Lirası olarak yaklaşık 270 milyon TL değerinde bir rakama karşılık gelmektedir. Afyonkarahisar ilinde desteklenecek yatırım alanları için bu bütçe değeri 73.279.200 Euro yani (yaklaşık 186 milyon TL.) dir.
Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında İlimizde desteklenecek tedbirler (yatırım alanları), alt tedbirler ve alt tedbir bazında dağıtılacak toplam destek bütçesi yandaki tabloda belirtilmektedir:
Başvurular 19.12.2011 tarihi saat 09.00’dan itibaren, İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 10.01.2012, saat 18.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Tabi burada vurgulanması gereken önemli bir nokta ise bu bütçelerin sadece Afyonkarahisar İli için ayrılmış bir bütçe olmadığıdır. Bu bütçe AB Komisyonu tarafından akredite olmuş İl Koordinatörlüklerimiz için tahsis edilmiş ortak bir kaynaktır. Bu noktada en nitelikli ve sürdürülebilir projeler ve iller bu bütçeden daha fazla kaynak alacaktır. Yani bunu iller ve projeler yarışıyor olarak da nitelendirsek yanlış olmaz.
Üçüncü Başvuru Çağrı döneminde yer alan bütçeden en yüksek pay alan ilin Afyonkarahisar olması için çalışmalarımız gece gündüz devam etmektedir.. Bu amacımızı gerçekleştirmek için de siz değerli basın mensuplarının yaptığınız haberlerinizde İl Koordinatörlüğümüzü ve proje çağrılarımıza daha fazla hassasiyet göstermeniz gerektiği kanaatindeyiz. Bu bizim birlikte Afyonkarahisar halkına olan sorumluluğumuzdur.
Program ve başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri ve başvuru ile ilgili gerekli tüm dokümanlar www.tkdk.gov.tr internet adresinden temin edilebilecektir.
Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) duyurulacaktır. Ayrıca, Kurumumuz ve Başvuru Çağrı İlanları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi İl Koordinatörlüğümüz Yardım Masasından alabilirsiniz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme