Tiryakioğlu, Sosyal Fayda Zirvesi'nde sunum yapacak

Sosyal Fayda Zirvesi'nde, Murad Tiryakioğlu Nisan-2016'da yayımlanan, editörlüğünü üstlendiği, Afetlerle Kalkınma: Tecrübeler, Politikalar ve Beklentiler (Efil Yayınevi) başlıklı kitapta yer alan konuları özetleyen bir konuşma yapacak.Tiryakioğlu ve Afet Bilinci Derneği ekibi Zirve'nin fuaye alanında kurulacak stant aracılığıyla yapılandırmakta oldukları Afetlerle Kalkınma Platformu'nun ve Afet Bilinci Derneği'nin çalışmalarını da tanıtacak. Afetlerle Kalkınma: Tecrübeler, Politikalar ve Beklentiler [&hellip]

Sosyal Fayda Zirvesi’nde, Murad Tiryakioğlu Nisan-2016’da yayımlanan, editörlüğünü üstlendiği, Afetlerle Kalkınma: Tecrübeler, Politikalar ve Beklentiler (Efil Yayınevi) başlıklı kitapta yer alan konuları özetleyen bir konuşma yapacak.
Tiryakioğlu ve Afet Bilinci Derneği ekibi Zirve’nin fuaye alanında kurulacak stant aracılığıyla yapılandırmakta oldukları Afetlerle Kalkınma Platformu’nun ve Afet Bilinci Derneği’nin çalışmalarını da tanıtacak. Afetlerle Kalkınma: Tecrübeler, Politikalar ve Beklentiler kitabının destekçisi olan Sağlam KOBİ Projesi ve ekibi işbirliği ile Zirve’ye katılan yaklaşık 60 konuşmacıya da birer tane kitap hediye edilecek. Ayrıca Platformun vizyonu, hedefleri ve çalışma alanı ile ilgili bilgi paketleri de tüm dinleyicilere iletilecek.
Afet Bilinci Derneği’nin düşünce ve araştırma platformu olarak tasarlanan AfetlerleKalkınmaPlatformu,etkinbirplanlamavehazırlıksüreciile doğal afetlerin etkilerinin en aza indirilebileceği gerçeğinden hareketle hayata geçiriliyor. Platform, afetlere rağmen ekonomik kalkınmanın sağlanabileceğini kabul ederek afetlere karşı kurumsal, toplumsal ve akademik farkındalığın arttırılmasının öneminivurguluyor.
Afetlerle Kalkınma Platformu’nun vizyonu, afetlerin az gelişmiş ülkelerde ve bölgelerde sebep olduğu yüksek kırılganlığın özellikle kadınlar, engelliler, göçmenler, azınlıklar, çocuklar, yaşlılar ve gençlerden oluşan kesimlerde azaltılmasına yönelik bir anlayış geliştirilmesine katkı sağlamak olarak belirlendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Murad Tiryakioğlu kimdir?

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat bölümünden lisans; İşletme ve İktisat alanlarında yüksek lisans derecesi bulunan Tiryakioğlu, 2013 yılında teknoloji transferinin teknolojik yetenek edinimi için stratejik bir kaynak olduğunu ve bu kaynağın Türkiye için nasıl kullanılabileceğini araştıran tezi ile doktor ünvanını almıştır. Ağustos-2001’den bu yana Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat Bölümünde çalışan Tiryakioğlu, afet planlamasına ilişkin sosyal sorumluluk projeleri konusunda tecrübe sahibidir. 2007 yılından bu yana acil-afet gönüllüsü olarak Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 2013 yılında kurduğu Afet Bilinci Derneği çatısı altında çalışmalarını sürdüren Tiryakioğlu’nun akademik çalışma alanları iktisadi ve sosyal kalkınma, sosyal yenilikçilik ve son yıllarda da ağırlıklı olarak yeşil büyüme, afet ekonomisi, insani inovasyon konularında odaklanmaktadır.
2016 yılında yayımlanan ve editörlüğünü üstlendiği “Afetlerle Kalkınma: Tecrübeler, Politikalar ve Beklentiler” başlıklı kitabın ve 2017’de yayımlanmak üzere hazırlıkları devam eden “Afetlerle Kalkınmanın Sosyal, Sektörel ve Bölgesel Boyutu” başlıklı kitapların oluşturduğu birikim ve vizyonla “Afetlerle Kalkınma Platformu”nu kurma çabalarını sürdürmektedir.

Bakmadan Geçme