• Haberler
  • Eğitim
  • Tıp öğrencilerinin bilimsel sunumları ödüllendirildi

Tıp öğrencilerinin bilimsel sunumları ödüllendirildi

AFSÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı sunumlardan en başarılı olanlarına ödülleri verildi   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı sunumlardan en başarılı olanlarına ödülleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tolga Ertekin ve Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ile fakülte öğrenci ve öğretim üyelerinin [&hellip]

AFSÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı sunumlardan en başarılı olanlarına ödülleri verildi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı sunumlardan en başarılı olanlarına ödülleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tolga Ertekin ve Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ile fakülte öğrenci ve öğretim üyelerinin katıldığı tören ile verildi. Aynı zamanda törende geçen yıl genç yaşta vefat eden AFSÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Fahri Adalı adına da bir özel ödül verildi.
AFSÜ Tıp Fakültesinin 226 kişiden oluşan 3. sınıf öğrencileri, 2021-2022 Akademik Yılı Proje Uygulama Çalışması dersi kapsamında danışman öğretim üyeleri rehberliğinde 45 gruba ayrılarak çeşitli konu başlıklarında sunumlar hazırladı. Öğrenciler sunumlarını; Prof. Dr. İsmet Doğan, Prof. Dr. İbrahim Keleş, Doç. Dr. Gülhan Gürel, Doçent Dr. Halit Buğra Koca, Dr. Öğretim Üyesi Serhat Yıldızhan ve Dr. Öğretim Üyesi Uğur Kayhan’dan oluşan değerlendirme jürisi önünde sundu. Ödüllendirilen sunumlar ve sunumları hazırlayan ekipler Sözel Bildiri Sunumu birincisi “Metastatik Akciğer Kanserinde Beyin Metastazının, Beyin Lobları Açısından Prognostik Önemi” konusunda öğrenciler Zeliha Kaplan, Şevval Topal, Tuğçe Özkan, Merve Ateş, Ahmet Umutlu oldu. Sunum danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Düriye Öztürk yaptı. Sözel bildiri sunumunda ikinci “Farklı Konfigürasyonlarda Kischner Teli ile Tespit Edilen Humerus Suprakondiler Kırıklarının Mekanik Stabilitesinin Karşılaştırılması” başlığında öğrenciler Gizem Özbay, Zührenur Bilbey, Esra Yıldız, Hakan Ünlü, Berçem Reşitoğlu oldu. Sunuma Doçent Dr. Mehmet Nuri Konya danışmanlık yaptı. Sözel bildiri sunumu üçüncülüğüne; “AFSÜ Öğrencilerinde Covid-19 Aşısı Hakkında Bilgi, Tutum ve Tereddütlerinin Değerlendirilmesi” başlığında örenciler Şerife Eda Gövercin, Beyza Nur Seval, Artun Tosun, Kağan Baturhan Yüce, Beyza Gür oldu. Sunum danışmanlığını Prof. Dr. Nurhan Doğan yaptı. Poster sunumunda birinciliği “Çocuklarda Abdominal Aorta ve Iliak Arter Çapları Normal Referans Aralığının BT ile Belirlenmesi, Yaşa ve Cinsiyete Göre Dağılımı” öğrenciler Sümeyra Erkan, Didem Altındağ, Ömer Faruk Özdemir, Sadık Karaduman, İrem Zeynep Özben aldı. Sunum danışmanlığını Doçent Dr. Esra Özgül üstlendi. Poster sunumu ikinciliğini “Alt Solunum Yolu Örneklerinden İzole Edilen Patojenler ve Antibiyotik Direnç Profillerinin Değerlendirilmesi” konusunda öğrenciler Pınar Çimke, Furkan Utku Altınkaya, Gülnihal Mercantaş, Hacer Altunkara, Gülce Şen kazandı. Öğrencilerin sunumuna Dr. Öğretim Üyesi Melahat Gürgüz danışmanlık yaptı. Sunum üçüncülüğünü “Covid-19 Nedeniyle Akciğer Tutulumu Olan Vakalarda Endotelial Disfonksiyon Araştırılması” başlığında öğrenciler İrem Nur Adakçı, Berkay Avcı, Mervenur Çiçek, İsmihan Büşra Çiçek, Enes Aslankeser layık görüldü. Bu sunumun danışmanlığını Doçent Dr. Ayhan Vurmaz gerçekleştirdi. En İyi İşbirliği Yapılan Proje dalında “Antriyal Fibrilasyon ile İnflamasyon Parametrelerinin İlişkisi” başlığında sunum hazırlayan öğrenciler Fatih Onur Cerit, Ezgi Mutlu, Gülsüm Erdoğan, Osman Burak Sevim, Songül Uzun ödül almaya hak kazandı. Sunumun danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Özden Kutlay yaptı. Doç. Dr. Fahri Adalı Özel Ödülünü “Planlı Periton Diyaliz Başlanan Hastalarda Trombosit İndekslerinin Erken Mekanik Komplikasyonlara Etkisi” b aşlıklı sunumlarıyla öğrenciler Mariya Beren Pelipenko, Ali Yüzbaşı, Khavar Gulubaylı, Shamıl Khasanov, Haden Tabşo almaya hak kazandı. Bu sunuma Dr. Öğretim Üyesi Sinan Kazan danışmanlık yaptı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme