Tıp Bayramı kokteyline düşük katılım

Tabipler Odası'nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen kokteyle hekim katılımının düşük düzeyde olduğu gözlendi Sorun sadece muayenehane değil Her yıl 14 Mart Tıp Bayramında Tabip Odası’nda düzenlenerek geleneksel bir hal alan kokteyle, başta hekimler olmak üzere protokol ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden katılımın düşük düzeyde olduğu gözlendi. Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. [&hellip]

Tıp Bayramı kokteyline düşük katılım

Tabipler Odası’nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen kokteyle hekim katılımının düşük düzeyde olduğu gözlendi

Sorun sadece muayenehane değil
Her yıl 14 Mart Tıp Bayramında Tabip Odası’nda düzenlenerek geleneksel bir hal alan kokteyle, başta hekimler olmak üzere protokol ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden katılımın düşük düzeyde olduğu gözlendi. Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Kemal Demirkırkan, 14 Mart’ların halka sorunları ifade etmede bir vesile olduğunu ifade etti. Demirkırkan; “Afyonkarahisar Tabip Odası olarakTBB mitingine ciddi bir hekim sayısı, tıp fakültesi öğrenci sayısı ile katıldık. Ankara’da ki mitingimizde sorunlarımızı dile getirmeye çalıştık ve bunu kararlılığını gösterdik. Bu mitingin sonucunda 20 bine yakın sağlık çalışanı oradaydı Sağlık çalışanlarına kulak verilmemesi halinde çok yakın bir süreçte genel grevin gündeme geleceğini söyleyen Oda Başkanı Kemal Demirkırkan; “Hiçbirimiz böyle bir şey istemiyoruz ancak uzun zamandan beri söylenilen hiçbir şey dikkate alınmadı. Sorunlarımız sadece muayenehaneler ve döner sermaye gibi algılandı. Dün yapılan mi-tingde de bunlar yansımadı. Hekimler özlük haklarını, emekliliğine yansıyan maaşlarını istiyor. Hekimler iş garantisi, yarınını, çocuğunu geçindirebilecek bir ekonomik gelir ve iş güvencesi istiyor.” dedi.
Hedef geleceğe
iyi bakmak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hekimleri ve sağlık çalışanlarını halka şikâyet etmesinin hekimlere şiddet olarak geri döndüğünü dile getiren Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan şöyle konuştu: “Hekimler şiddet istemiyor. Önceki gün Kars’ta bir hekim arkadaşımız bıçaklı saldırıya uğradı. Her hafta bir sağlık çalışanı şiddete uğramaya başladı. Ankara mitinginde en çok ses getiren slogan Sağlık Bakanı’nın susması yönündeki slogandı. Ankara’da ki eylemimizde bunun protestosu vardı. İnşallah bir sonraki 14 Mart’ta sorunlarımız daha iyi çözülmüş, geleceğe daha iyi bakan sağlık çalışanı ve hekimler olmak istiyoruz.” Kokteyle; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Alev Türe, SGK İl Müdürü Kerim Aslan, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Nihat Koçak, UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Özel Telek Doğum Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme